OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Διονύσου: Ανάπλαση Πλατείας Άνοιξης – Μια συνολική προσέγγιση του ζητήματος

Μια άκρως σημαντική πρωτοβουλία εξωστρέφειας ανέλαβε η Δημοτική Αρχή, την πρώτη από συστάσεως του Καλλικρατικού Δήμου Διονύσου.

Η συνάντηση ενημέρωσης και δημιουργίας σχεδίου δράσης με θέμα «Ανάπλαση Πλατείας Άνοιξης – Μια συνολική προσέγγιση του ζητήματος», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, με την παρουσία της Δημάρχου, Κατερίνας Μαϊχόσογλου, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Αλέξανδρου Κουκά και μελών της διοίκησης, με συντονιστή τον Πρόεδρο του Δ.Σ., Ιωακείμ Αμπαρτζίδη. Αποτέλεσε, δε, μια «δεξαμενή» σκέψεων, εμπεριέχοντας στοιχεία όπως αυτά της δημοκρατίας, της συμμετοχικότητας και της πολυφωνίας.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτοικοι της περιοχής, καταστηματάρχες, αιρετοί παρατάξεων και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, όλοι με στόχο να διαμορφώσουν μια κοινή στρατηγική για την ανάπλαση της πλατείας Άνοιξης. Αρχικά υπήρξε μια πλήρης και εμπεριστατωμένη ενημέρωση για την πρόσφατη απόφαση της ΔΕ και εν συνεχεία, κατατέθηκαν απόψεις για το πως οραματιζόμαστε την πλατεία ως χρήστες και κάτοικοι της περιοχής τόσο σε λειτουργικό όσο και κυκλοφοριακό επίπεδο.

Η Δήμαρχος τόνισε τη σημασία της πλατείας για την κοινωνική ζωή της Δημοτικής Κοινότητας. Το ζητούμενο είναι να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες και διορθώσεις για τη μερική λύση του προβλήματος, που μπορούν να ενεργοποιηθούν- σχετικά σύντομα- με πιλοτικό χαρακτήρα, σε συνδυασμό με το καθολικό αίτημα για μια νέα μελέτη από ειδικούς με προτεραιότητα την πλήρη ανάπλαση της Πλατείας Άνοιξης. Ενέργειες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής στην περιοχή και θα αναδείξουν την πλατεία ως σημείο αναφοράς για το Δήμο.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ επισήμανε την επιτακτική ανάγκη σύστασης πενταμελούς ομάδας εργασίας, ώστε να παρακολουθεί την πορεία των ενεργειών. Όπερ και εγένετο.

Με την κοινή προσπάθεια και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, βούληση και προσπάθεια της Δημάρχου και της Διοίκησης, σε αγαστή συνεργασία και διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκομένους, η ανάπλαση της πλατείας θα αποτελέσει ένα επιτυχημένο παράδειγμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και θα προσφέρει στους πολίτες έναν ανανεωμένο χώρο που θα καλύπτει τις ανάγκες τους και θα προάγει την κοινωνική συνοχή.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Κοζάνης: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε Κοινότητες

otavoice

Δ.Ελασσόνας: Κοινόχρηστοι χώροι χωρίς αποκλεισμούς στο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Κλιματική ουδετερότητα: 6 βήματα από τους 6 ελληνικούς Δήμους-πιλότους

otavoice

Δ.Ήλιδας: Ενημέρωση θεμάτων πυρασφάλειας-πολιτικής προστασίας στους προέδρους των κοινοτήτων

otavoice

Συναντήσεις Δημάρχου Σπάρτης με Υφ.Εσωτερικών και Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων

otavoice

Αγωνία για το Ναυάγιο Ζακύνθου: «Αν δεν γίνει κάτι, σε 5-6 χρόνια δεν θα υπάρχει»

otavoice