OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λαμιέων: Συνάντηση Πανουργιά Παπαϊωάννου με τον Δημήτρη Βερβεσό

Τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, στο δημαρχιακό κατάστημα Λαμίας, παρουσία και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας Θανάση Μακρυγιάννη, με αφορμή τη διεξαγωγή των τριήμερων εργασιών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας στη Λαμία και τα Καμένα Βούρλα.

Η συνάντηση είχε ως στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας ανάμεσα στην δημοτική αρχή και τους νομικούς φορείς, με σκοπό την προώθηση της δικαιοσύνης και την υποστήριξη των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας, καθώς και άλλα σημαντικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίσκεψη του κυρίου Βερβεσού, υπογραμμίζοντας την σημασία της στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων για την επίτευξη κοινών στόχων, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «…Η πόλη της Λαμίας στηρίζει κάθε προσπάθεια που προάγει την δικαιοσύνη και την κοινωνική ισότητα. Η συνεργασία μας είναι κρίσιμη αλλά και ουσιαστική για την ενίσχυση της νομιμότητας και της διαφάνειας στις νομικές μας υποθέσεις…».

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«…Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου για την θερμή υποδοχή, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη σημασία της συνεργασίας μας, για την προώθηση των κοινών συμφερόντων των πολιτών. Αισθάνομαι την ανάγκη να συνεχιστεί ο διάλογος ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο πλαίσιο του νομικού συστήματος…».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση των δύο πλευρών να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, με το Δήμαρχο Λαμιέων Πανουργιά Παπαϊωάννου να συμμετέχει στην έναρξη των τριήμερων εργασιών της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας που πραγματοποιούνται με τη συνδιοργάνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας, στο συνεδριακό κέντρο του Κάστρου Λαμίας και τα Καμένα Βούρλα, απευθύνοντας παράλληλα και χαιρετισμό, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«…Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στην πόλη της Λαμίας, όπου πραγματοποιείται η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας μας. Αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων αλλά και για να συζητηθούν τα κύρια και τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα το νομικό κόσμο.

Η Λαμία, μια πόλη με πλούσια ιστορία και κληρονομιά, είναι περήφανη που φιλοξενεί αυτό το σημαντικό νομικό γεγονός. Η Λαμία, ως έδρα της Περιφέρειας Στερεάς με βαθιές ρίζες στη δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή, φιλοξενεί αυτή τη συνάντηση των νομικών που με τις χρήσιμες επιστημονικές τους απόψεις, θα ανοίξουν νέους ορίζοντες δικαιοσύνης που όλοι επιθυμούμε και επιδιώκουμε. Κυρίες και κύριοι, η δικαιοσύνη συγκαταλέγεται στους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας μας και η συμβολή των δικηγορικών συλλόγων στη διατήρηση της δικαιοσύνης και της διαφάνειας αποτελεί σημείο αναφοράς.

Οι συζητήσεις εδώ, οι αποφάσεις και οι προτάσεις που θα προκύψουν από την ολομέλεια, θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο νομικό μας σύστημα και κυριότερα στην κοινωνία. Είμαι σίγουρος για την παραγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων που θα οδηγήσουν σε σημαντικές πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του νομικού συστήματος.

Η δέσμευσή σας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, την προώθηση της δικαιοσύνης και την ενίσχυση του κράτους δικαίου, αποτελεί μεγάλη πράξη ευθύνης και είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε σε κάθε βήμα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας στη Λαμία και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες σας…».

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice