OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λαυρεωτικής: Ανοιχτές εκδηλώσεις Life CIRCforBIO

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, εταίρος του έργου LIFE CIRCforBIO, σας ενημερώνει για την πραγματοποίηση ανοιχτών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην μονάδα επίδειξης στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, τις παρακάτω ημερομηνίες από τις 09:30 έως τις 14:30:

– Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024
– Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024
– Τρίτη, 2 Ιουλίου 2024
– Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Στόχος αυτών των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση των βασικών αποτελεσμάτων της μονάδας επίδειξης καθώς και της πλατφόρμας του έργου. Οι συμμετέχοντες των εκδηλώσεων θα ξεναγηθούν στο βιοδιυλιστήριο CIRCforBIO, όπου θα μπορούν να δουν το σύστημα σε λειτουργία, τις καλλιέργειες που καλλιεργούνται με το παραγόμενο χωνεμένο υπόλειμμα καθώς και το αυτοκίνητο που λειτουργεί με το παραγόμενο μείγμα βιοαιθανόλης.

Το έργο LIFE CIRCforBIO στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, κυρίως με την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων με προηγμένα βιοκαύσιμα, δηλαδή καύσιμα που προέρχονται από βιομάζα (οποιαδήποτε οργανική πηγή).

Πιο συγκεκριμένα, η βιομάζα που προέρχεται από διαχωρισμένα υπολείμματα τροφίμων (νοικοκυριά), απόβλητα επιχειρήσεων (καφετέριες, εστιατόρια και αρτοποιεία) και αγροτικά υπολείμματα του Δήμου Λαυρεωτικής καθώς και από βιομηχανίες τροφίμων (ζυθοποιία, πατατοβιομηχανία και βιομηχανία χυμών φρούτων) αξιοποιούνται σε ένα καινοτόμο σύστημα βιοδιυλιστηρίου στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, που μετατρέπει βιολογικά τη βιομάζα σε μια σειρά προϊόντων προστιθέμενης αξίας όπως βιοντίζελ, βιοαιθανόλη, βιοαέριο και λιπάσματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://circforbio.eu/el/open-on-site-visit-days/

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice