OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Παπαχρήστου: «Προσθέτουμε νέους κάδους και οχήματα στο στόλο μας»

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου στη μηνιαία διαδικτυακή εκπομπή «Η ώρα του Δημότη» με τον Μέμο Ξυγκάκη, που μεταδόθηκε την Πέμπτη 6 Ιουνίου, από την πλατφόρμα paraktios.gr.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα ο Δημ. Παπαχρήστου σταχυολόγησε τις βασικότερες παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο διάστημα και απάντησε, στη συνέχεια, σε ερωτήσεις πολιτών.

Μίλησε μεταξύ άλλων για:

• Τις παραλίες.

Για να είναι καθαρές οι αμμουδιές κοσκινίσαμε την άμμο σε όλες τις παραλίες, με ειδικό μηχάνημα. Επίσης, το προσεχές διάστημα τοποθετούμε ομπρέλες σε όλες τις ελεύθερες παραλίες του δήμου. Θέλουμε οι ακτές μας να είναι καθαρότερες από ποτέ και γι’ αυτό συνεργεία του δήμου κάνουν συνεχή δρομολόγια για αποκομιδές. Ταυτόχρονα τοποθετήσαμε περισσότερους κάδους απορριμμάτων για να εξυπηρετήσουμε τους λουόμενους.

• Το επιχειρησιακό-συντονιστικό κέντρο Πολιτικής Προστασίας.
Ολοκληρώνουμε άμεσα το επιχειρησιακό-συντονιστικό κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην Ανάβυσσο, όπου θα είναι εγκατεστημένο και το κέντρο συντονισμού των drones που θα επιβλέπουν την περιοχή. Σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια.

• Την ταχύτητα παραγωγής απαραίτητων έργων.
Οι δήμαρχοι χρησιμοποιούν το νόμιμο εργαλείο των απευθείας αναθέσεων για να παραχθεί έργο γρήγορα. Ασφαλώς το χρησιμοποιούμε κι εμείς, για να αλλάξουμε με ταχύτητα τις συνθήκες στον δήμο μας όπου πολλές υποδομές ήταν από παλιές ως επικίνδυνες.

• Τη Βιβλιοθήκη
Μέσα στο καλοκαίρι η βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει σε έναν υπέροχο νέο χώρο στην πλατεία Καλυβίων, όπου θα γίνουν παρουσιάσεις βιβλίων και καλλιτεχνικές βραδιές που θα δώσουν ζωή στην πλατεία μας.

• Το ΚΕΠ
Το ΚΕΠ μεταφέρεται στο δημαρχιακό μέγαρο στη θέση όπου βρισκόταν η βιβλιοθήκη.

• Τα πάρκα
Ο στόχος και οι δυνατότητές μας είναι να φτιάχνουμε 8 πάρκα το χρόνο ώστε στο τέλος της πενταετίας να είναι έτοιμα και τα 40 που βρίσκονται στον δήμου μας.

• Αποκομιδή απορριμμάτων/κλαδεμάτων, ανακύκλωση.

Η νέα νομοθεσία για τα οικόπεδα έχει δεκαπλασιάσει τους όγκους των κλαδεμάτων που καλούμαστε να μαζέψουμε. Το 15325 δέχεται πλήθος αιτημάτων για την αποκομιδή τους, τα ομαδοποιεί και τα ικανοποιεί. Κάποιες φορές σημειώνονται καθυστερήσεις που προσπαθούμε να εξαλείψουμε. Έχουμε αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων προκειμένου να διαχειριστούμε την κατάσταση και από την ερχόμενη εβδομάδα προσθέτουμε ακόμη περισσότερα. Δεχόμαστε περίπου 500-600 αιτήματα για αποκομιδή την εβδομάδα.

Σε αυτό το σημείο χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου και των επαγγελματιών, ώστε ογκώδη και κλαδέματα να συλλέγονται με συντεταγμένο τρόπο και να μην δημιουργούν άτυπες χωματερές σε δημόσιους χώρους. Επίσης, άμεσα περιμένουμε 300 νέους κάδους και 3 νέα απορριμματοφόρα με Leasing που θα ενισχύσουν την προσπάθειά μας για καθαρό δήμο. Ανάμεσα στα πολλά και σημαντικά που γίνονται για την ανακύκλωση ξεχωρίζω την άμεση θέση σε λειτουργία του πολυκέντρου ανακύκλωσης στην Ανάβυσσο.

Σχετικά Άρθρα

Πελετίδης: «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της για την πυροπροστασία!»

otavoice

Κινητή Μονάδα Κέντρου Κοινότητας τον Ιούλιο στη Γορτυνία- Το πρόγραμμα

otavoice

Δ. Κοζάνης: Κοκκαλιάρης-Φουρκιώτη στο Υπουργείο Τουρισμού

otavoice

Δήμος Παιανίας: Δύο νέα κινητά συνεργεία στην Υπηρεσία Ύδρευσης

otavoice

Νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εξασφάλισε ο Δήμος Χαλανδρίου σε ρόλο συντονιστή

otavoice

Δεκαεννέα (19) παιδικές χαρές για ΑμεΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

otavoice