OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πλατανιά: Εκδήλωση για την 128η επέτειο από τη Μάχη του Δρομονέρου

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ζυμβραγού, διοργάνωσαν στον οικισμό Δρομόνερο της Κοινότητας Ζυμβραγού, εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 128η επέτειο της ομώνυμης μάχης.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων , στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ελισσαίου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ”… τόνισε την ανάγκη να διατηρείται η πολιτιστική μας ταυτότητα, η τοπική ιστορία και η συλλογική μνήμη, μέσα από τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στον τόπο μας και με τη διοργάνωση σχετικών επετειακών εκδηλώσεων…”

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η φιλόλογος κ. Κατερίνα Καραπατάκη, η οποία αναφέρθηκε στα γεγονότα της Μάχης του Δρομονέρου, στη σημασία της στην αποτίναξη του τουρκικού ζυγού από την Κρήτη και στην Ένωση του Νησιού με την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό επίσης απηύθυνε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κα Σοφία Μαλανδράκη-Κρασουδάκη ενώ παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρήστος Αρχοντάκης, κ.Πολυχρόνης Σημαντηράκη και ο κ.Γιώργος Καλαϊτζάκης, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Ζυμβραγού , Καρρών και Κακοπέτρου κ. Στράτος Ξανθουδάκης, κ. Γεώργιος Αποστολάκης και κ. Νίκος Τσιχλάκης αντίστοιχα, εκπρόσωποι Βουλευτών και Συλλόγων και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice