OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πλατανιά: Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Κυπάρισσο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που διοργάνωσαν ο Δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πλατανιά, σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυπάρισσου και της Ενορίας του Κυπάρισσου, στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου και στη σκιά του ιστορικού κι αιωνόβιου δένδρου του κυπαρισσιού, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πλατανιά κος Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε ότι η ευαισθητοποίηση για την προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως από Αυτοδιοίκηση και Πολίτες, ενώ αναφέρθηκε σε δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Πλατανιά προς αυτή την κατεύθυνση.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυπάρισσου κος Νίκος Δρακουλάκης και ο εφημέριος της ενορίας πάτερ Δημήτρης Κατσιαδάκης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κος Νίκος Παπαδαντωνάκης, γεωπόνος, Τμηματάρχης Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής της Π.Ε.Χανίων, ο οποίος αναφέρθηκε στη μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον τα απόβλητα και η χρήση φυτοφαρμάκων και πρότεινε τρόπους ορθολογικής διαχείρισης τους για την προστασία του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική από τον κο Γιάννη Μαραγκάκη και τον κο Σπύρο Παναγιωτάκη και κρητικούς χορούς από τον Λαογραφικό Όμιλο Χανίων, ενώ προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους, δωρεάν φυτόχωμα, προσφορά από τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε., φυτώρια βασιλικών, & αναμνηστικά δώρα και παραδοσιακό κέρασμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κυπάρισσου.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice