OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Προκηρύχθηκε η θέση του Συμπαραστάτη Δημότη και Επιχείρησης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας – Χορτιάτη με ψήφους 33 υπέρ και 2 λευκά αποφάσισε με την υπ’ αριθμ. 228/27-5-2024 απόφασή του την προκήρυξη της θέσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για τον δήμο και καθόρισε συγχρόνως τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία.

Η υποβολή των δικαιολογητικών μπορεί να γίνεται μέχρι τις 17.06.2024, προκαθορισμένη ημέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή του Συμπαραστάτη.

Σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης:

-Ως Συμπαραστάτης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους.
-Ως Συμπαραστάτης δεν μπορεί να επιλεγεί αιρετός Δήμου, περιφέρειας ή βουλευτής.
Ως προς το αξίωμα του Συμπαραστάτη ισχύουν τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα που προβλέπονται στο άρθρο 10 του Ν. 4804/21( Α ’90).
-Η θητεία του συμπαραστάτη ακολουθεί τη θητεία της δημοτικής αρχής.
-Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η ημέρα διεξαγωγής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την επιλογή του Συμπαραστάτη, η οποία προγραμματίζεται για τις 17.06.2024.
-Να διαθέτει Πτυχίο Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
-Να έχει πιστοποιηθεί ως Διαμεσολαβητής/τρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με αποδεδειγμένη εμπειρία στη Διαμεσολάβηση.
-Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό σημείωμα που να περιλαμβάνει στοιχεία σπουδών, επαγγελματικής εμπειρίας και στοιχεία επικοινωνίας.
-Επίσης θα πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση, ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα του άρθρου 10 του Ν. 4804/21( Α ’90)».

Υποψηφιότητες υποβάλλονται με αίτηση συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό σημείωμα που να περιλαμβάνει στοιχεία σπουδών, επαγγελματικής εμπειρίας και στοιχεία επικοινωνίας. Επίσης, θα πρέπει να συνοδεύονται από μια υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 όπου θα αναγράφεται ότι α) τα στοιχεία του βιογραφικού σημειώματος είναι αληθή, β) ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου τα κωλύματα και τα ασυμβίβαστα του Τμήματος Δ της παρούσας και γ) ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπο του υποψηφίου τα κωλύματα του άρθρου 10 του Ν. 4804/21 ( Α ’90).

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά κατατίθενται στο Γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου, υπόψη Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου, με ημερομηνία έναρξης από την ανάρτηση της προκήρυξης στο διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος «Διαύγεια» με καταληκτική προθεσμία την ημέρα της διεξαγωγής της καθοριζόμενης συνεδρίασης εκλογής του Συμπαραστάτη, η οποία προγραμματίζεται για τις 17.06.2024. Επίσης μπορούν να υποβληθούν στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αυτοπροσώπως ή δια πληρεξουσίου δικηγόρου στην καθοριζόμενη συνεδρίαση εκλογής Συμπαραστάτη.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice