OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Ζωγράφου: “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival 2024”

Το επιτυχημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ μουσικής “Music Now! Ζωγράφου Summer Festival” συνεχίζει και φέτος ο Δήμος Ζωγράφου.

Το φεστιβάλ ξεκινάει στις 21 Ιουνίου, τιμώντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 7 Ιουλίου.

Προσεγγίζοντας τη μουσική με ιδιαίτερη ματιά και ευαισθησία, για ακόμη μια φορά, ο Δήμος Ζωγράφου έχει ετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, αφού για το φετινό Music Now! προσκάλεσε για συναυλίες διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το έργο τοπικών μουσικών σχημάτων και χορωδιών, καθώς και του Δημοτικού Ωδείου.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεργασία με νέους δημιουργούς της πόλης, με μουσικά σχήματα από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με την ορχήστρα ΝΟΣΤΟΣ του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, την Camerata Junior, την ορχήστρα του ΚΕΘΕΑ -Διάβαση, αλλά και διάσημους καλλιτέχνες από το εγχώριο μουσικό στερέωμα, όπως ο Βαγγέλης Γερμανός & ο Διονύσης Τσακνής, ο Μάνος Πυροβολάκης, ο Gaudy και πολλοί άλλοι.

Για δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες η πόλη του Ζωγράφου θα γεμίσει με μουσικές και μελωδίες! Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, σε πλατείες και πάρκα, όπως το υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, η Πλατεία Τερζάκη και το Πάρκο Γουδί και έτσι όλες οι γειτονιές και οι κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και να γίνουν μέρος αυτής της καλοκαιρινής μουσικής γιορτής της πόλης!

Η φετινή διοργάνωση επανασυνδέεται με την αλληλεγγύη για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για τους πολίτες, ενώ θα είναι ευπρόσδεκτες οι συνεισφορές σε τρόφιμα μακράς διάρκειας και φάρμακα, προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου, για την ενίσχυση των ωφελούμενων οικογενειών.

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα
Παρασκευή 21 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής
Πλατεία Τερζάκη – ώρα: 8μμ
Line up τριών δημιουργών

Ο Στέλιος Τσουκιάς , θα ερμηνεύσει blues , μέσα από τον ηλεκτρισμό μιας μπάντας που θα μας ξεσηκώσει. Μαζί του οι μουσικοί Θανάσης Dzingovic – ηλεκτρική κιθάρα, Πρόδρομος Μυστακίδης – τύμπανα και Ιάσονας Οικονόμου – μπάσο
Ο George Gaudy – γνωστός και από τα τραγούδια τίτλων του “Έτερος Εγώ” – σε μια σπάνια ακουστική solo εμφάνιση θα παίξει κομμάτια από όλη του τη δισκογραφία και παλιά blues που τον έχουν επηρεάσει.
O Δημήτρης Πολίτης & οι DOPPLER EFFECT θα παρουσιάσoυν νέες συνθέσεις και διασκευές γνωστών τραγουδιών της έντεχνης-ροκ σκηνής . Δημήτρης Πολίτης ακουστική κιθάρα, φωνή
Οδυσσέας Τζιρίτας – ηλεκτρική κιθάρα,φωνή Γιάννης Βαγιανός – κοντραμπάσο Γιάννης Παπανικολάου – τύμπανα.

Πάρκο Γουδή ώρα – ώρα: 8μμ

Συναυλία μαθητών και καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου Ζωγράφου Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: ροκ γκρουπ, μικρά σύνολα κιθαριστών και άλλων εγχόρδων, σύνολα κρουστών οργάνων, τραγούδια από σπουδαστές των τάξεων φωνητικής, ορχήστρα 19 μπουζουκιών. Συμμετέχει το τρίο The Artris Project.
Συμμετέχουν οι καθηγητές και καθηγήτριες του Ωδείου:
Νάνσυ Παπακωνσταντίνου και Δώρα Ζήκου (Φωνητική)
Ντορίν Λασκαρίδου, Άννα Παγκαδάκη, Γιάννης Κεφαλληνός (Κιθάρα)
Μαριάνθη Πετριτσοπούλου (Κρουστά)
Άγγελος Μαρκιόρι (Πιάνο- Ενορχηστρώσεις)
Παναγιώτης Βλαχάκης (Μπουζούκι)
The Artris Project: Δώρα Ζήκου, Ντορίν Λασκαρίδου, Στάθης Λασκαρίδης

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Στάθης Ουλκέρογλου

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου – ώρα: 9μμ

«12 Λόγοι για την Μνήμη». Mία παράσταση λόγου, μουσικής, τραγουδιού και εικόνας. Ένα ταξίδι στον κόσμο, από τον μύθο της Κοσμογονίας, στην ιστοριοποιημένη περιπέτεια της χώρας. Τον ρυθμικό μας βηματισμό συνοδεύουν τραγούδια σπουδαίων ελλήνων δημιουργών.
Κείμενα /Ποίηση / Σκηνοθεσία: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Αφήγηση: Μαρία Λάμπρου – Γιάννης Τσόρβας
Μουσικοί: Κώστας Χάρδας (πιάνο), Παναγιώτης Ζιούρας (βιολί, μπουζούκι)
Ανδρέας Ζηρογιάννης (μπουζούκι)
Τραγούδι: Χορωδία «ΣυνΩΔηπόροι»
Διεύθυνση χορωδίας: Ήβη Παπαθανασίου

Σάββατο 22 Ιουνίου

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ
«Παληά Αθήνα». Συναυλία με τραγούδια της εποχής 1915-1960 ( χορωδιακά-ντουέτα-σόλο) συνθετών όπως ο Μ. Σουγιούλ – ΑΤΤΙΚ – Bianco – Κ.Γιαννίδη – Αλ. Σπάθη – Ζ. Κορίνθιου – Τ. Μωράκη – Γ. Βέλλα και άλλων.
Τραγούδι: Μικτή Χορωδία Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών
Διεύθυνση Χορωδίας: Παναγιώτης Ρούσσος

Τρίτη 25 Ιουνίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ
Η Ορχήστρα ”NOSTOS” του Μουσικού Σχολείου Αλίμου δημιουργήθηκε το 2013. Έχει δώσει πολλές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Θα παρουσιάσει έργα των J. Brahms, D. Shostakovich, G. Bizet, Saint-Saens, M. de Falla, E. Doga, K. Jenkins, J. Hurwitz, N. Piovani και Μ. Χατζιδάκι.
Διδασκαλία και διεύθυνση ορχήστρας, Δημήτρης Αρβανιτίδης.

Τετάρτη 26 Ιουνίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ
Οι Music Odyssey οι οποίοι αποτελούνται από φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ , παρουσιάζουν ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένες μελωδίες που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική μουσική, από το Νέο Κύμα και την Έντεχνη μουσική σκηνή.

Παίζουν μουσική και ερμηνεύουν:
Μανόλης Λιανής – Φωνή και Κρουστά
Βασίλης Μανθόπουλος – Φωνή και Κιθάρα
Πηνελόπη Πιερρουτσάκου – Κιθάρα
Ειρηλένα Δημητρακοπούλου – Μπάσο
Σπύρος Ασημακόπουλος – Τρομπόνι
Γρηγόρης Βγόντζας – Φωνή και Μπουζούκι
Παναγιώτης Γανωτής – Φωνή και Βιολί
Κωνσταντίνος Βουρλής – Φωνή και Πιάνο
Γιολάντα Αμαξοπούλου – Φωνή
Αρετή Ανδρεοπούλου – Ακορντεόν
Γιάννης Μαλαφής – Κιθάρα – Μπουζούκι
Μέλπω Μπάρκα στα κρουστά.
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Μαλαφής

Πέμπτη 27 Ιουνίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ

O τραγουδοποιός «Κωνσταντίνος Πετρόπουλος και η Μπάντα» θα παρουσιάσει τραγούδια από τη δισκογραφία του καθώς και αγαπημένες διασκευές από την ελληνική μουσική σκηνή (από rock μέχρι λαϊκά)

Παρασκευή 28 Ιουνίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ
Ο Χρήστος Θηβαίος σε παλιά και νέα τραγούδια του!
Μία μουσική διαδρομή ανάμεσα στην τραγουδοποιία και στις ερμηνείες του.
Μαζί με τους σπουδαίους μουσικούς που τον συντροφεύουν, ακολουθεί την πρόκληση των τραγουδοποιών: «Προσπάθησε να εκφράσεις μία ιδέα σε 3 λεπτά». Μια παράσταση γεμάτες εκπλήξεις, ιστορίες και αφηγηματική μουσική.
Μαζί του: Μάξιμος Δράκος: πιάνο, Καλλίστρατος Δρακόπουλος: τύμπανα, Γιώργος Κορρές: Σχεδιασμός ήχου

Σάββατο 29 Ιουνίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ
Η ομάδα μουσικής του πολιτιστικού στεκιού ΚΕΘΕΑ – Διάβαση παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Μάνο Λοΐζο, με τη μορφή μουσικού αναλογίου. Ένα ταξίδι στη ζωή και το έργο του γνωστού μουσικοσυνθέτη, μέσα από γνωστές και άγνωστες ιστορίες αλλά κυρίως μέσα από τα τραγούδια του.
Μουσική επιμέλεια – ενορχήστρωση Δημήτρης Μητσοτάκης. τραγουδοποιός, συγγραφέας και επιμορφωτής της ομάδας

Παίζουν:
Γιαννιτσοπούλου Θεώνη: ακορντεόν
Δεληβοριάς Στέφανος: μπάσο
Διαμαντάτου Άννα: φωνή, πιάνο
Καλατζής Κώστας: μπουζούκι
Μικεδάκης Νίκος: κιθάρα
Ρατοπούλου Μενέλια: ντραμς

Κυριακή 30 Ιουνίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ
Βαγγέλης Γερμανός & Διονύσης Τσακνής

Ήρθε ο καιρός να απολαύσουμε τους δύο σπουδαίους δημιουργούς μαζί επί σκηνής. Τι έκπληξη να περιμένουμε λοιπόν, πέρα από τις διαχρονικές επιτυχίες και τα αγαπημένα τραγούδια τους, παιγμένα και «πειραγμένα» από μια υπέροχη μπάντα; Καμία! Η έκπληξη βρίσκεται στη συνεύρεσή τους επί σκηνής. Μπορεί να άργησε κάπως… αλλά είπαμε: «κάθε πράγμα στον καιρό του»

Δευτέρα 1 Ιουλίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ
Τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκαν το 2010 από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Αθηνών».
Θα παρουσιάσουν πρόγραμμα μουσικής από ταινίες και σύγχρονης μουσικής από P.Glass, L.Einaudi, J.Williams, R.Djawadi κτλ
Υπεύθυνη μουσικών συνόλων: Αριστέα Τσιχλή

Τρίτη 2 Ιουλίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ώρα: 9μμ
Μια συναυλία έντεχνης λαϊκής μουσικής από την παρέα των Ζωγραφιωτών Χρήστου και Γιώργου Μπεσίρη. Μια μελωδική διαδρομή μέσα από γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.
Σταυρούλα Μανωλοπούλου – τραγούδι
Παναγιώτης Παπαγεωργίου – πιάνο
Ορέστης Κωλέτσος – μπουζούκι

Τετάρτη 3 Ιουλίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο- ώρα: 9μμ
Φεστιβάλ Ηπειρώτικης Πολυφωνίας
«Πολυφωνία: η πιο αρχέγονη μορφή αρμονίας»

Συμμετέχουν τα πολυφωνικά σχήματα:
«Εύ-υμνος», «Ωδές», «Όμορφη Χειμάρρα», Σύνδεσμος Ηπειρωτών Ζωγράφου, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου «Δωδωναίων Φως», Μουσικοφιλολογικός και καλλιτεχνικός Σύλλογος «ο Ακρίτας», Πολιτιστική Ένωση «Βουθρωτό».
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βαγγέλης Κώτσου
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωγράφου «Εύ-υμνος»

Πέμπτη 4 Ιουλίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ώρα: 9μμ
Συναυλία με «Τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε». Η Σουσάνα Τρυφιάτη, ο Πάνος Ρεντίφης και το μουσικό τους σχήμα θα ερμηνεύσουν λαϊκές επιτυχίες σπουδαίων ελλήνων λαϊκών δημιουργών.

Σουσάνα Τρυφιάτη -τραγούδι
Πάνος Ρεντίφης -τραγούδι
Σαμαράς Νίκος -μπουζούκι
Κτενάς Ιάσονας-βιολί
Σωτήρχος Αλέξανδρος-κιθάρα
Τσιατσούλης Νίκος-κρουστά
Γύρας Νίκος-μπάσο

Παρασκευή 5 Ιουλίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ
Οι «Project riZearch», Μάνος Πυροβολάκης (φωνή, κρητική λύρα), Ήβη Παπαθανασίου (τσέλο, φωνή) και Κώστας Χάρδας (πιάνο, ακορντεόν), θα παρουσιάσουν μία συναυλία δημιουργικής συνύπαρξης φωνής οργάνων και ήχων που προέρχονται από διαφορετικές παραδόσεις. Μουσικές της λόγιας και της δημοτικής παράδοσης αναζητούν τις διεπαφές των εκφραστικών τους τόπων τόσο στο επίπεδο της μουσικής σύνθεσης όσο και σ αυτό της μουσικής επιτέλεσης.

Σάββατο 6 Ιουλίου
Πλατεία Τερζάκη- ώρα: 9μμ
«Σεργιάνι στην Ελλάδα της στεριάς και του πελάου»: Δύο φρέσκα και δυναμικά παραδοσιακά σχήματα νέων καλλιτεχνών συμμετέχουν σε μία μουσικοχορευτική γιορτή, που θα μας ταξιδέψει στα διάφορα μουσικά ηχοχρώματα, σκοπούς και χορούς από όλη την Ελλάδας.
Μπουνταλάκης Μανώλης, λύρες
Μαμαλάκης Βαγγέλης, κρητικό λαούτο
Γεωργίου Γεώργιος, κρουστά
Μετικαρίδης Δαμιανός, ποντιακή λύρα
Κουτσουράκη Ανδριάνα, τραγούδι
Αρβανίτης Νίκος, στεριανό λαούτο
Βοττέας Βαγγέλης, βιολί
Παππάς Βαγγέλης, κλαρίνο.

Κυριακή 7 Ιουλίου
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο – ώρα: 9μμ
«Μουσικές και τραγούδια από την Ελλάδα και τη Μεσόγειο» Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα παρουσιάσουν λόγιες συνθέσεις από την Αίγυπτο, τον Λίβανο, την Τουρκία, αλλά και ανώνυμους σκοπούς από τη Γαλλία, τη Συρία και, φυσικά, την Ελλάδα με ευρηματικές ενορχηστρώσεις και πρωτότυπους αυτοσχεδιασμούς.

Δημήτρης Αξιώτης (λαούτο)
Γρηγόρης Βγόντζας (λαούτο)
Σεβαστιανή Βλέτση (τραγούδι)
Χρύσα Γερογιάννη (ακορντεόν)
Νίκος Γκαρδάσης (βιολί)
Άννα Γρατσά (κλαρινέτο)
Δημήτρης Κουζής (βιολί)
Αθηνά Κουκή (κανονάκι)
Θανάσης Μάντζαρης (πιάνο)
Παναγιώτης Λοΐζου (ούτι)
Νικόλας Λουλάκης (κρητικό λαούτο)
Ιάσων Παππούλης (πολίτικο λαούτο)
Γιούλη Σούλα (βιολοντσέλο)
Ζωή Τσακωνιάτη (κρουστά)

Μουσική επιμέλεια : Αλέξανδρος Καψοκαβάδης

** Οι είσοδοι για το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο είναι από:

Βίλα Παυλίνα: Αγίου Γεωργίου 12, Ζωγράφου
Βίλα Ζωγράφου: Γεωργίου Ζωγράφου 13, Ζωγράφου

Σχετικά Άρθρα

Γ.Γ. Αποβλήτων στην ΚΕΔΕ: Το τέλος ταφής θα επιστραφεί στο σύνολο στους δήμους

otavoice

Π.Δ.Ε: Τουρνουά beach volley σε συνεργασία με την Παναχαϊκή και το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ»

otavoice

Στ.Αγγελούδης: Υπηρετούμε τη λειτουργία της αγοράς και της πόλης με βάση το “flyover”

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Χρηματοδότηση 120.000 ευρώ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας

otavoice

Υλοποιήθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου

otavoice

Δ.Μαλεβιζίου: Ανάπλαση πλατείας Ευαγγελιστρίας και κοινοχρήστων χώρων Τυλίσου

otavoice