OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επιστολή Γάτσα στον ΟΑΕΔ για εργασιακό εκφοβισμό σε εργαζόμενη της ΔΥΠΑ

Επιστολή στον Διοικητή της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) απέστειλε σήμερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Γάτσας, ζητώντας να επιληφθεί της υπόθεσης του καταγγελλόμενου εργασιακού εκφοβισμού στο κατάστημα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) στην Ελασσόνα.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Γάτσας: «Εδώ και μήνες έχει καταγγελθεί κακοποιητική συμπεριφορά της Προϊσταμένης του ΚΠΑ2 Ελασσόνας σε μόνιμη υπάλληλο της υπηρεσίας, η οποία ανέφερε την Προϊσταμένη για εκφοβισμό με προσβολές, απειλές και λεκτική βία».

Η επιστολή του Δημάρχου Ελασσόνας έχει ως εξής:

Θέμα: «Εργασιακός εκφοβισμός στη ΔΥΠΑ Ελασσόνας»

κ. Διοικητά,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας μεταφέρω την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η υπόθεση καταγγελλόμενου εργασιακού εκφοβισμού στο κατάστημα της ΔΥΠΑ στην Ελασσόνα.

Όπως καλά γνωρίζετε, εδώ και μήνες έχει καταγγελθεί κακοποιητική συμπεριφορά της Προϊσταμένης του ΚΠΑ2 Ελασσόνας σε μόνιμη υπάλληλο της υπηρεσίας, η οποία ανέφερε την Προϊσταμένη για εκφοβισμό με προσβολές, απειλές και λεκτική βία. Ακολούθησαν συστάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης προς την Προϊσταμένη, ωστόσο η κατάσταση, όπως ενημερωθήκαμε, δεν έχει βελτιωθεί ούτε κατ’ ελάχιστον, τουναντίον έχει επιδεινωθεί.

Ήδη η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας έχει εκδώσει ανακοίνωση προς τη Διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΥΠΑ, με την οποία στέκεται στο πλευρό της εργαζόμενης και ζητά να προστατευθεί η υπάλληλος.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε προσωπικά της ως άνω αναφοράς, καθότι συνδέεται με την εργασιακή ειρήνη, την οποία καλούμαστε όλοι οι δημόσιοι φορείς να υπηρετούμε κατά προτεραιότητα και να μεταφέρουμε ως καλή πρακτική στη δημόσια σφαίρα. Πολλώ δε μάλλον που ενδέχεται να προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις για το εργασιακό περιβάλλον μιας υπηρεσίας που προωθεί την απασχόληση και κατ΄ επέκταση το σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα.

Σας γνωρίζουμε τέλος ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί) θα ερευνήσουν, εφόσον τους ζητηθεί, την ανωτέρω υπόθεση για τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας της εργαζόμενης.

Σχετικά Άρθρα

Ιστορική Μέρα για τον Δήμο τα εγκαίνια του σταθμού ΕΚΑΒ στη Νέα Ερυθραία

otavoice

ΔΣ Ιλίου: Όχι στην υποβάθμιση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

otavoice

Δήμος Χαλανδρίου: Ο απολογισμός έργου για το 2023 – Αλλάζουμε με σχέδιο και έργα

otavoice

Ο δήμαρχος Κατερίνης συνεχάρη τους υπαλλήλους του ΚΕΠ για την πανελλαδική διάκριση

otavoice

Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Σαρωνικού και του οργανισμού we4all

otavoice

Συνάντηση Μεν. Μποκέα με τον υφυπουργό Υποδομών στην Αθήνα

otavoice