OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ηλεία: Αυστηρή σύσταση 3 δήμων για πρωτοφανή κατανάλωση νερού από το φράγμα Πηνειού

Σε κοινή συνάντηση των τριών Δήμων Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μια πρωτοφανής κατανάλωση νερού στους τρεις δήμους που υδροδοτούνται από το διυλιστήριο του φράγματος Πηνειού, η οποία δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες, βάσει του πληθυσμού και των καταναλώσεων παρελθόντων ετών.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του διυλιστηρίου, το οποίο ήδη δουλεύει λόγω του θέρους στα όρια παραγωγής του. Με την αύξηση του πληθυσμού λόγω των τουριστών και των ετεροδημοτών του Ιουλίου και του Αυγούστου, ο κίνδυνος για σοβαρές ελλείψεις νερού πολλαπλασιάζονται, φέρνοντας στα όριά τους και τους τρεις δήμους.

Μετά τα φαινόμενα των τελευταίων ημερών, οι Δήμοι Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης προχωρούν σε αυστηρές συστάσεις προς τους δημότες για ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΗ και ΜΟΝΟ οικιακή χρήση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό ύδρευσης του κάθε δήμου.

Αν συνεχιστεί η κατανάλωση πέραν των πραγματικών αναγκών των δημοτών, τότε θα ληφθούν δραστικά μέτρα, την ώρα που ήδη ξεκίνησαν και οι έλεγχοι για όσους χρησιμοποιούν το νερό για άρδευση.

Σε περίπτωση που διαπιστωθούν να ποτίζονται με το νερό της ύδρευσης περιβόλια, ελαιόδεντρα ή οποιαδήποτε άλλη αγροτική καλλιέργεια, τότε οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων θα προχωρήσουν στις προβλεπόμενες κυρώσεις και τα διοικητικά πρόστιμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΔΑΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑ Δ. ΠΗΝΕΙΟΥ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΝΤΖΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice