OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ημέρα Ανθεκτικότητας 2024… Η Θεσσαλονίκη θυμάται το σεισμό του 1978

Με επιτυχία διοργανώθηκε την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 η εκδήλωση «Ημέρα Ανθεκτικότητας 2024, Η Θεσσαλονίκη θυμάται…το σεισμό του 1978».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη), από τις 18:00 έως τις 20:00. Στην εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Στέλιος Αγγελούδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, Πρόεδρος ΟΑΣΠ, ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και οι καθηγητές του ΑΠΘ, κ.κ. Κ. Παπαζάχος και Δ. Πιτιλάκης, οι οποίοι μίλησαν σε πανελλαδική συζήτηση για το πως ο σεισμός του 1978 επηρέασε τον επιστημονικό κλάδο που εκπροσωπούν.

Εκτός από τους ανωτέρω, στο πάνελ της συζήτησης συμμετείχαν και ο κ. Γιώργος Δημαρέλος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ανακύκλωση και Κλιματική Προστασίας ΔΘ και η κα. Λίνα Λιάκου, Διευθύντρια του Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων για την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, οι οποίοι συζήτησαν στο πανελ για το πώς οι αντιπρόσωποι μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη προετοιμασία αντιμετώπισης των φυσικών φαινομένων όπως οι σεισμοί.

Τέλος, τη συζήτηση στο πάνελ έκλεισαν οι κ.κ. Χρίστος Τριαντάρης, προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΔΘ και Χαράλαμπος Ασλανίδης, πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας «Έλληνες Διασώστες», οι οποίοι ενημερώθηκαν τους παρευρισκόμενους για το πώς προετοιμάζονται οι υπηρεσίες τους, ώστε να είναι αποτελεσματικές, σε περίπτωση που επαναληφθεί η ανάγκη αντίστοιχή του. σεισμού του 1978.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης ήταν η διάθεση συνεργασίας μεταξύ των εκπροσώπων του επιστημονικού κλάδου και των υπηρεσιακών φορέων, προκειμένου να βελτιωθούν οι προσφερόμενες υπηρεσίες προς το κοινό της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις ενημέρωσης –πληροφόρησης –ευαισθητοποίησης του κοινού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμό και άλλες καταστροφές», του ενταγμένου έργου «Μελέτη για την αντισεισμική ενίσχυση και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων σχολικού συγκροτήματος της οδού Μαζαράκη 1».

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση εργασίας Αμπατζόγλου -Μπάμπαλου για την εκκίνηση του Αναπτυξιακού Οργανισμού

otavoice

Αλ. Καχριμάνης: Υπερκαλύφθηκε ο προϋπολογισμός του Ε.Π. Ήπειρος 2014- 2020

otavoice

Δ. Ελασσόνας: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το “Open Mall”

otavoice

Δ. Βριλησσίων: Eθελοντική αιμοδοσία Πέμπτη 11/7 στο πρώην ΤΥΠΕΤ

otavoice

Το ΔΣ Πολυγύρου για την απώλεια του επί τρείς θητείες δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου

otavoice

Νέα συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης στις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.»

otavoice