OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Καλωσόρισμα στους νέους εργαζόμενους στο Δήμο Ρεθύμνης από τον Γ. Μαρινάκη

Τους ωφελούμενους του Προγράμματος ΟΑΕΔ οι οποίοι προσλήφθηκαν και τοποθετήθηκαν σε δημοτικές υπηρεσίες, καλωσόρισαν χθες, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Μαρινάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Ρ. κ. Μαρίνος Ρουσιάς και η Αν. Δ/ντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Ελευθερία Γαργερού.

Διευκρινίζεται ότι πρόκειται για 22 συνολικά εργαζόμενες/-οι (17 γυναίκες και 5 άνδρες) που εντάχθηκαν σταδιακά στο εργατικό δυναμικό του Δήμου Ρεθύμνης από τον π. Φεβρουάριο έως σήμερα.

Οι εργαζόμενοι διατέθηκαν στο Δήμο Ρεθύμνης από τον ΟΑΕΔ, κατόπιν υποβολής πρότασης εκ μέρους του Δήμου στο πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Ο Δήμος Ρεθύμνης αιτήθηκε την πρόσληψη συνολικά τριάντα δύο (32) ατόμων με το επιχείρημα της αντιμετώπισης επειγουσών αναγκών των υπηρεσιών του.

Επιπλέον, για να προσφέρει τη δυνατότητα απασχόλησης σε ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας, μιας ευάλωτης ομάδας εργατικού δυναμικού, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια επανένταξης στην αγορά εργασίας καθώς επίσης και τη δυνατότητα συμπλήρωσης των προϋποθέσεων συνταξιοδότησής τους.

Εντούτοις, λόγω έλλειψης των ειδικοτήτων που ζήτησε ο Δήμος, εγκρίθηκε από τον ΟΑΕΔ η διάθεση 22 συνολικά εργαζομένων, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου για χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, από 17.06.2024 έως και 16.06.2025, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους δώδεκα μήνες, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλλει ο δικαιούχος, εν προκειμένω ο Δήμος Ρεθύμνης, στον ΟΑΕΔ.

Ο κ. Μαρινάκης καλωσόρισε τους ωφελούμενους του προγράμματος και συζητώντας μαζί τους για την εργασιακή τους σχέση με το Δήμο Ρεθύμνης τους διαβεβαίωσε ότι είναι πεπεισμένος πως απευθύνεται σε εργαζόμενους που διακατέχονται από υψηλό αίσθημα ευαισθησίας και αποδοτικότητας, την οποία θα αποδείξουν όπως έκαναν και οι περισσότεροι συνάδελφοι τους στο παρελθόν που κατέλαβαν αντίστοιχες θέσεις εργασίας στις δημοτικές υπηρεσίες. Άλλωστε όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, είναι κοινή η πρόθεση όλων να συνδράμουν τη συνέχιση του επιτυχημένου και κοινωνικά ωφέλιμου αυτού προγράμματος.

Ο Γεν. Γραμματέας Δ.Ρ. κ. Ρουσιάς και η αν. Δ/ντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Γαργερού, αφού καλωσόρισαν τους εργαζόμενους και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα εργασιακά τους καθήκοντα, συμπλήρωσαν τα λεχθέντα του Δημάρχου παρέχοντας στις/τους ωφελούμενες/-ους διευκρινιστικές πληροφορίες για επιμέρους θέματα που αφορούν τη σύμβασή τους και την εν γένει απασχόλησή τους στο Δήμο Ρεθύμνης.

Η συνεργασία, η οποία εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, ολοκληρώθηκε με την διαβεβαίωση του Δημάρχου και των συνεργατών του, ότι θα είναι στη διάθεση των νέων εργαζομένων για την επίλυση κάθε απορίας ή προβλήματος που ενδεχομένως να ανακύψει και την παροχή στήριξης για την αποτελεσματικότερη άσκηση του έργου τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Κοζάνης: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε Κοινότητες

otavoice

Δ.Ελασσόνας: Κοινόχρηστοι χώροι χωρίς αποκλεισμούς στο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Κλιματική ουδετερότητα: 6 βήματα από τους 6 ελληνικούς Δήμους-πιλότους

otavoice

Δ.Ήλιδας: Ενημέρωση θεμάτων πυρασφάλειας-πολιτικής προστασίας στους προέδρους των κοινοτήτων

otavoice

Συναντήσεις Δημάρχου Σπάρτης με Υφ.Εσωτερικών και Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων

otavoice

Αγωνία για το Ναυάγιο Ζακύνθου: «Αν δεν γίνει κάτι, σε 5-6 χρόνια δεν θα υπάρχει»

otavoice