OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΚΕΔΕ: Συνεδρίαση Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης

Υπό τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας, Αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και Δημοτικό Σύμβουλο Πεντέλης Βλάσση Σιώμο πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση για την Δημοτική θητεία 2024-2028 της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ, με θέματα Πολιτικής Προστασίας που απασχολούν τους Δήμους της χώρας.

Ειδικότερα στη Συνεδρίαση έγινε παρουσίαση των μελών και των επιστημονικών συνεργατών της Επιτροπής και κατόπιν οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν διεξοδικά από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Βλάσση Σιώμο για τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής.

Κατόπιν τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν αναλυτικά διάφορα θέματα που απασχολούν τους δήμους και τους πολίτες κατά την αντιπυρική περίοδο καθώς και τα ζητήματα που έχουν προκύψει με την εφαρμογή της πρόσφατης εγκυκλίου πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων και αποφασίστηκαν οι προτάσεις της Επιτροπής για τα συγκεκριμένα θέματα προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Συζητήθηκαν επίσης και αποφασίστηκαν οι προτάσεις της Επιτροπής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο << Ιδιωτική Ασφάλιση έναντι Φυσικών Καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία και στεγαστική συνδρομή>>.

Τέλος μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Βλάσση Σιώμου έγινε ομόφωνα αποδεκτός ο προγραμματισμός δράσης της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης της ΚΕΔΕ για το έτος 2024.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Θάσου: “Ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για την λειψυδρία”

otavoice

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχ. Σικυώνα

otavoice

Δ.Πατρέων: Ενημέρωση παιδιών των παιδικών κατασκηνώσεων, για την προσβασιμότητα

otavoice

Δήμαρχος Πεντέλης; «Έπρεπε τα εναέρια μέσα, να έρθουν νωρίτερα»

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Άρχισαν εθελοντικές περιπολίες στα δάση της πόλης

otavoice

Δ.Πεντέλης: Έκτακτη επιχορήγηση 1εκ. ευρώ. από το Υπουργείο Εσωτερικών

otavoice