OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος Σπάρτης ορίστηκε μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

Ισχυρή εκπροσώπηση θα έχει ο Δήμος Σπάρτης στις Επιτροπές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο να ορίζεται μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της Ένωσης.

Ειδικότερα, η ΚΕΔΕ, ως το κορυφαίο συλλογικό όργανο της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, όρισε τον Δήμαρχο Σπάρτης, κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο, μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την αυτοδιοικητική του εμπειρία, όσο και τη γνώση του για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της Επιτροπής.

 Επίσης ο Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δεν είναι ημέρα γιορτής. Είναι, κυρίως, ημέρα προβληματισμού τόσο για τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας, όσο και για την αποτελεσματικότητα των δράσεων που λαμβάνονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνηθίζουμε να ταυτίζουμε το περιβάλλον με την κλιματική αλλαγή και τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την αντιμετώπισή της.

Το περιβάλλον, ωστόσο, είναι κάτι το ευρύτερο. Είναι ο χώρος στον οποίο ζούμε, ο αέρας που ανασαίνουμε, το νερό που πίνουμε. Είναι όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα και ακριβώς επειδή τα θεωρούμε δεδομένα, δεν τα προστατεύουμε. Μπορεί οι προκλήσεις που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή να είναι μεγάλες και οι πολιτικές για την αντιμετώπισή της να χαράσσονται από κράτη και υπερκρατικούς φορείς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση ή τα Ηνωμένα Έθνη. Όμως, η προστασία του περιβάλλοντος αγγίζει και εμάς τους ίδιους, επειδή αφορά και στη δική μας στάση και δραστηριότητα.

Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης, γι’ αυτό χρειάζεται ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί συλλογικά να ανακυκλώνουμε, να μην σπαταλούμε νερό, να φροντίζουμε για την καθαριότητα του κήπου, του οικοπέδου, του κτήματός μας, αποφεύγοντας κάθε δραστηριότητα που θα βλάψει το περιβάλλον και κατ’ επέκταση εμάς τους ίδιους.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Κοζάνης: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες ασφαλτόστρωσης σε Κοινότητες

otavoice

Δ.Ελασσόνας: Κοινόχρηστοι χώροι χωρίς αποκλεισμούς στο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Κλιματική ουδετερότητα: 6 βήματα από τους 6 ελληνικούς Δήμους-πιλότους

otavoice

Δ.Ήλιδας: Ενημέρωση θεμάτων πυρασφάλειας-πολιτικής προστασίας στους προέδρους των κοινοτήτων

otavoice

Συναντήσεις Δημάρχου Σπάρτης με Υφ.Εσωτερικών και Γ.Γ. Διαχείρισης Αποβλήτων

otavoice

Αγωνία για το Ναυάγιο Ζακύνθου: «Αν δεν γίνει κάτι, σε 5-6 χρόνια δεν θα υπάρχει»

otavoice