OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ομόφωνο ψήφισμα του Δ.Σ. Κιλκίς υπέρ των εργαζομένων της Fieratex και της Sonoco

Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στους εργαζομένους της εταιρίας Fieratex, που απειλούνται με έξοδο από την εργασία τους εξαιτίας των ενεργειών παύσης της παραγωγικής δραστηριότητας της επιχείρησης από την εργοδοσία της, εκφράζει με ομόφωνο ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, το οποίο εκδόθηκε στην τακτική του συνεδρίαση, χθες, Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Ειδικότερα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς συμπαρατάσσεται στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της εταιρίας Fieratex για την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας τους και υποστηρίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην εργασία.

Η εκβιομηχάνιση του Δήμου Κιλκίς είναι μέρος της παραγωγικής διαδικασίας και συνδέεται με τη συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή και την αναχαίτιση της ανεργίας, η οποία οδήγησε, δυστυχώς, αρκετούς συμπολίτες μας στην αναζήτηση ευκαιριών εργασίας και ενός καλύτερου βιοτικού επιπέδου μακριά από τον γενέθλιο τόπο τους, στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Επομένως, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για τον Δήμο Κιλκίς η ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με προσδοκώμενα οφέλη για την τοπική μας κοινωνία την αύξηση της απασχόλησης, την παραμονή των συμπολιτών μας στον τόπο μας και την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας.

Κάθετα αντίθετο με κάθε σχέδιο αποβιομηχάνισης, που είχε δυστυχώς απώλειες θέσεων στην περίπτωση του αιφνιδιαστικού λουκέτου της εταιρίας Sonoco, το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς δηλώνει την συμπαράστασή του στους εργαζομένους της Fieratex και της Sonoco και απευθύνει έκκληση στην εργοδοσία τους να σεβαστεί πλήρως τα εργασιακά τους δικαιώματα, να μην αφήσει στο δρόμο και να μην βάλει στη σκληρή περιπέτεια της επιβίωσης δεκάδες εργαζομένους.

Σταθερή θέση του σώματος παραμένει πάντα η δημιουργία ενισχυμένων υποδομών για την προσέλκυση επενδύσεων και τη διασφάλιση νέων θέσεων εργασίας.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice