OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ονοματοδοσία οδού στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Κατά την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, την 10/10/2024, αποφασίστηκε ομόφωνα επί των καταμετρούμενων η ονοματοδοσία της ανωνύμου οδού (από την οδό Ανθυπασπιστού Πανταζοπούλου έως την οδό Φιλιπουπόλεως δηλαδή μεταξύ του 3ου Λυκείου – Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και του υπ’ αριθμ. 136 Οικοδομικού Τετραγώνου) σε Ηλία Νάκου μετά από εισήγηση του Δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος κ. Λάζαρου Κυρίζογλου.

O Ηλίας Νάκος του Αντωνίου και της Παρασκευής, που γεννήθηκε την 1.1.1916 στη Θεσσαλονίκη, πέθανε (σκοτώθηκε) την 10.1.1941 στο μέτωπο της Αλβανίας κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο 1940 – 1941, σε ηλικία 24 ετών. Κατετάγη εθελοντικά στον Ελληνικό Στρατό και πολέμησε στο μέτωπο.

Η καταγωγή των γονέων του ήταν από το Πρόγκρι Κορυτσάς Αλβανίας.

Η αρχική εγγραφή της οικογένειας του είναι στην οικογενειακή μερίδα 1571 του έτους 1935 του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ο Ηλίας Νάκος είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Αρρένων του Δήμου μας με αριθμό 37 έτους 1916.

Στις 4.5.2023 (Α.Π. εισερχομένου εγγράφου 9511/4.5.23), με το από 28.4.23 έγγραφό της 8 Μ/Π ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ «VII ΜΠ ΗΠΕΙΡΟΥ», ο Δήμος έλαβε γνώση, ότι τα οστά του στρατιώτη Ηλία Νάκου του Αντωνίου, γεννηθέντος το 1916, φυλάσσονται στο Στρατιωτικό Οστεοφυλάκιο – Μαυσωλείο Κόνιτσας. Η ταυτοποίηση των οστών έγινε με τη μέθοδο DNA με τη συνδρομή των πλησιέστερων συγγενών του. Οι εγγύτεροι συγγενείς του αγνοούσαν την τύχη του επί πολλά έτη και τον αναζητούσαν.

Σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης για τη θυσία του Ηλία Νάκου προτάθηκε η ονοματοδοσία της προαναφερόμενης ανωνύμου οδού σε «οδό Ηλία Νάκου, ήρωα 1940-1941».

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice