OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Μ: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές Natura και Δάση

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για σήμερα Πέμπτη 13-06-2024 από ώρα 10:00 π.μ. έως ώρα 22:00, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, λόγω δείκτη επικινδυνότητας 3, στις παρακάτω περιοχές Νatura και δασικά οικοσυστήματα της Περιφέρειας, ως εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών:

Στο περιαστικό δάσος «Άλσος Θεοδωρίδη» της πόλης Γρεβενών και στα δασικά οικοσυστήματα των δασικών συμπλεγμάτων: Περιβολίου- Αβδέλλας- Σμιξης, Σαμαρίνας, Κρανιάς- Μοναχίτου- Κηπουρειού, Αγίων Θεοδώρων- Φελλίου- Σιταρά, Δεσκάτης- Δασοχωρίου- Παρασκευής- Κατάκαλης- Καρπερού- Τρικοκκιάς, Φιλιππαίων- Πολυνερίου- Πανοράματος- Λάβδας- Σπηλαίου- Τρικώμου- Κοσματίου- Μαυραναίων- Γρεβενών- Καλοχίου, Αλατόπτερας- Προσβόρου- Μεσολουρίου- Καλλονής- Δασυλλίου- Τρικόρφου- Κυπαρισίου- Αγ.Κοσμά- Μεγάρου- Καληράχης, Ελάτου- Οροπεδίου- Ροδιάς, Κυδωνίων- Αμυγδαλέων- Πολυδένδρου- Κοκκινιάς- Ταξιάρχη- Μηλέας, Βενζίων (Κνίδης- Παλαιοχωρίου- Σαρακίνας).

Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης:

Στο περιαστικό Άλσος Κουρί Κοζάνης.

Για το Δήμο Βελβεντού: περιοχή Καταφυγίου από Αγία Κυριακή και πάνω.

Για το Δήμο Βοΐου: Σύμπλεγμα Πενταλόφου, Περιοχή Natura Μπούρινος.

Για το Δήμο Εορδαίας: δασικές περιοχές Βλάστης, Εμπορίου, Άρδασσας, Κρυόβρυσης, Αναρράχης, Μηλοχωρίου, Φούφα, Κομνηνών, Μεσοβούνου (Παρχάρια), Κουρί Πτολεμαΐδας, Άλσος Προαστείου.

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς:

Για το Δήμο Νεστορίου: Όλοι οι δασικοί δρόμοι σε όλες τις Δημ. Κοινότητες.

Για το Δήμο Άργους Ορεστικού: Περιαστικό Δάσος Άργους Ορεστικού και περιοχή Προφήτης Ηλίας.

Για το Δήμο Καστοριάς: Οι δασικοί δρόμοι Δημ. Κοινοτήτων Αγ.Αντωνίου Απόσκεπος (περιοχή αναδασώσεων), Κορησού, Λιθιάς, Βέργας και Κλεισούρας, Βασιλειάδας, Σταυροποτάμου, Μελισσότοπου και Φωτεινής, Σιδηροχώρι, Μαυρόκαμπος και Κρανιώνα, Χαλαρας Βυσσινιάς (περιοχή Ποιμενικού), Περιαστικά δάση -άλση πόλης Καστοριάς.

Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας:

Εθνικός Δρυμός Πρεσπών, Ύψωμα 1033, Περιαστικό δάσος Αγ. Παντελεήμονα, περιοχή natura Νυμφαίου.

Επισημαίνεται ότι ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς δημοσιεύεται καθημερινά στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. (www.civilprotection.gr)

Η απαγόρευση διέλευσης ,παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, στις παραπάνω περιοχές δεν καταλαμβάνει πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις περιοχές που αποφασίστηκε η εφαρμογή της απαγόρευσης, αποκλειστικά για τη μετακίνηση τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου.

Για κάθε παράβαση της απαγόρευσης της παρούσας απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 129 του Ν.4926/2022. Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επίσης καλούνται οι Δήμοι να συνδράμουν για την εφαρμογή της παρούσας σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση αρμοδιότητας τους, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων καθώς και με την ενεργοποίηση Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice