OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Μ: Στο Βελβεντό ο Γ.Αμανατίδης σε εκδήλωση για τα Πιέρια Όρη

Στο Βελβεντό παραβρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυρικής Μακεδονίας Γιώργος.Αμανατίδης στη συζήτηση με θέμα: ‘’Πολιτική Προστασία – Ανθεκτικότητα – Αειφορία: Τα Πιέρια Όρη στο επίκεντρο της προστασίας και της θωράκισης απέναντι στην κλιματική κρίση”.

Μία συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Βελβεντού με εξαιρετικό ενδιαφέρον, πολύ περισσότερο όμως με χρήσιμα συμπεράσματα και πρακτικές για την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής.

Παρόντες στη συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χαρίσιος Γκοβεδάρος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Κιοσές.

Με την συμμετοχή του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάδειξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.) και Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (Ελ.Δ.Α.Π.) Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου και του Αντιπροέδρου του Σ.Π.Α.Υ Δημάρχου Παιανίας Ισίδωρου Μάδη – οι οποίοι παρουσίασαν χρήσιμες πρακτικές για την προστασία του δασικού οικοσυστήματος όπως εφαρμόζεται στον Υμηττό από 12 δήμους της Αττικής, μέλη του Σ.Π.Α.Υ.

Η συμμετοχή του Δήμου Βελβεντού στο νεοσύστατο Δίκτυο Πόλεων για την Πολιτική Προστασία, την Ανθεκτικότητα & την Αειφορία καθώς και η πρόθεση συνεργασίας των όμορων με το Βελβεντό Δήμων Σερβίων, Βέροιας, Κατερίνης είναι σημαντικό στοιχείο στην προσπάθεια όλων να προστατευθούν τα Πιέρια Όρη.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υποστηρίζει αυτήν την προσπάθεια στα ζητήματα υποδομών και μέσων, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον στρατηγικό σχεδιασμό στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, συστήνοντας ήδη Ομάδα Εργασίας για τη Διαμόρφωση Σχεδίου Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών & Διαχείρισης Κρίσεων.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice