OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πράσινο φως στον Δήμο Πολυγύρου για το πρόγραμμα «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024»

Ανάμεσα στους πρώτους είκοσι δήμους της Ελλάδας, που εντάσσονται στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024», ανήκει ο Δήμος Πολυγύρου.

Συγκεκριμένα η πρόταση του Δήμου εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 6 «Ενίσχυση Πυροπροστασίας Κατοικημένων Περιοχών σε ΟΤΑ Α Βαθμού με Περιαστικά Δάση» για τη δράση «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών».

Η πρόταση του Δήμου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, εγκρίθηκε στο σύνολό της και η απόφαση υπογράφηκε από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, Γιάννη Ανδρουλάκη.

«Η ένταξη της πρότασής μας στο Πράσινο Ταμείο, θα ενισχύσει την προσπάθειά μας στην προστασία των οικισμών με τη διάνοιξη των αντιπυρικών ζωνών γύρω από αυτούς και μάλιστα σε έναν Δήμο, που από τα 952τχλμ, τα μισά είναι δασικές εκτάσεις», τονίζει ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ.

Ενεργοποιώντας λοιπόν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο Δήμος Πολυγύρου προχωρά στη δημιουργία στεγασμένης αντιπυρικής ζώνης και την ολική κατά θέσης απομάκρυνση βλάστησης, με την οποία θα διασπάται η συνέχεια της δασικής βλάστησης. Με τον τρόπο αυτό θα επιβραδύνεται και θα αποτρέπεται η εξάπλωση της πυρκαγιάς, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην κατάσβεσή της.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στις περιοχές: Ορμύλια, Βάβδο, Δουμπιά, Παλαιοχώρα, Ταξιάρχης, Μεταμόρφωση, Αγία Αναστασία, Γαλάτιστα, Γεροπλάτανος και Παλαιόκαστρο.

Σχετικά Άρθρα

ΠΣτΕ: Έκτακτη σύσκεψη για τις παράνομες χωματερές

otavoice

Παρουσίαση του Έργου της ΔΕΥΑΤ σε Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

otavoice

Δημογραφικό, αλληλεγγύη, κοινωνικές δομές στη συνάντηση εργασίας Τζιτζικώστα – Ζαχαράκη

otavoice

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Ιθάκη- Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης (βίντεο)

otavoice

Θετική εξέλιξη για το Αγρίνιο η θέσπιση Δημοτικού Συμβουλίου Νέων

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Aπόψε και την Παρασκευή δύο παιδικές ταινίες στις κινηματογραφικές προβολές

otavoice