OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: Με χρήματα των δημοτών εξοφλούνται τα «γραμμάτια» της δημάρχου Πεντέλης

Προκλητική ανάθεση στον πρόεδρο του Δ.Σ. Πεντέλης για την υπεράσπιση του πρ. δημάρχου κ. Στεργίου στη δίκη για το Μάτι- Με χρήματα των δημοτών εξοφλούνται τα «γραμμάτια» της κ. Κοσμοπούλου
-Δίνουν από το δημοτικό ταμείο αμοιβή 27 φορές πάνω από αυτή που προβλέπει ο νόμος!

Σε «οικογενειακή επιχείρηση» τείνει να μετατρέψει τον Δήμο Πεντέλης η κ. Κοσμοπούλου, εξυπηρετώντας τον στενό κύκλο ημετέρων που την περιβάλλει, προφανώς αρχίζοντας να ξεπληρώνει τα πολιτικά γραμμάτια που έχει αναλάβει…

Όπως ακριβώς συμβαίνει με την απόφαση που υπέγραψε και ανέβασε στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» (ΑΔΑ: 9ΩΗ6ΩΞ3-6ΒΤ), με την οποία προβλέπει ποσό 49.600 ευρώ ως νομική αμοιβή στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Όθωνα Δημοσθένους, προκειμένου να υπερασπιστεί τον πρώην δήμαρχο Πεντέλης (και άμισθο σύμβουλό της για θέματα Πολιτικής Προστασίας) Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει αναφορικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Είναι γνωστό ότι το δικηγορικό γραφείο Δημοσθένους είχε τη νομική στήριξη του κ. Στεργίου.
Ο αδελφός του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν από το 2011 – 2019 έμμισθος νομικός σύμβουλος του κ. Στεργίου. Όμως το ποσό των 50.000 ως αμοιβή είναι υπερβολικό, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι τόσο ήταν περίπου το συνολικό ποσό όλων των αναθέσεων σε δικηγόρους ανά έτος στη διάρκεια της δικής μας θητείας.

Προφανώς στην περίπτωση αυτή δεν ισχύει το «νόμιμο είναι και ηθικό», πόσο μάλλον που εκτός του ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συγκεκριμένη ανάθεση είναι παράνομη, παραβιάζει κατάφωρα και το όριο χρηματικής ανάθεσης που προβλέπεται για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες (δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 1.800 ευρώ, ενώ σε περίπτωση αιρετού -όπως είναι ο κ. Όθωνας Δημοσθένους- δεν μπορεί να υπάρξει ανάθεση που υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ).

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της Παρασκευής 31/5/2024, όπου -για άλλη μια φορά- η κ. Κοσμοπούλου λειτούργησε με αυταρχισμό, απαξιώνοντας τον ρόλο του κορυφαίου διαβουλευτικού οργάνου του Δήμου. Η πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξής μας ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ Δήμητρα Κεχαγιά ξεσκέπασε τόσο το παράνομο της διαδικασίας (ουδείς κατάλαβε ποια εταιρεία ανέλαβε τη νομική υπεράσπιση, ενώ η ανυπαρξία της σχετικής εισήγησης δικαιολογήθηκε από την κ. Κοσμοπούλου με την ύπαρξη εισήγησης μέσω δωρεάς(!), η οποία επίσης δεν παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο), όσο και το γεγονός ότι παραβιάζεται το άρθρο 11 παρ. 3 & 4 του Ν.4915/2022 (περί νομικής υποστήριξης αιρετών τοπικής αυτοδιοίκησης).

Η κ. Κεχαγιά πρότεινε την απόσυρση του θέματος, ώστε να έρθει με ολοκληρωμένη εισήγηση και, βέβαια, με την κατάθεση των απαιτούμενων βεβαιώσεων παραστάσεων, αλλά η κ. Κοσμοπούλου πεισματικά επέμεινε στην ψήφιση του θέματος, το οποίο η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ καταψήφισε. Προειδοποίησε ωστόσο ότι θα υπάρξει προσφυγή κατά της συγκεκριμένης απόφασης της δημάρχου, της Δημοτικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελικώς, «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», όπως λέει ο λαός, και η νέα δήμαρχος θέλει από το ξεκίνημά της να δείξει πόσο καλύτερα τα καταφέρνει στο να «μοιράζει την πίτα» μεταξύ «συγγενών και φίλων», όπως έκανε και στην περίπτωση του γραφείου που ανέλαβε τη σύνταξη του επιχειρησιακού σχεδίου του Δήμου, χωρίς εμπειρία και χωρίς γραφεία, αλλά από τη σύσταση μελών της παράταξής της…

Σχετικά Άρθρα

Κ. Τζιούμης: «Με συνεργασίες κάνουμε δουλειά για τα σχολεία του τόπου μας»

otavoice

Δ.Αθηναίων: Παραμένουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας, λόγω καύσωνα

otavoice

Συναντήσεις για σημαντικά ζητήματα του Δήμου Κω, είχε στην Αθήνα ο Θ. Νικηταράς

otavoice

Δ.Πυλαίας-Χορτιάτη: Φόρος Τιμής για τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας στο Ασβεστοχώρι

otavoice

Δ.Ηλιούπολης: Ανυπόστατο ψεύδος η δήθεν παραχώρηση Δημοτικού χώρου για εκδήλωση

otavoice

Τελετή Λήξης για τα θερινά προγράμματα του Δήμου Ιλίου

otavoice