OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Θεσ/νίκη: Αποκαταστάθηκε η ελεύθερη στάθμευση των εργαζομένων στο πάρκινγκ της Περιφέρειας

Άμεση ήταν η παρέμβαση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο ζήτημα που προέκυψε από την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του χώρου στάθμευσης στο κτίριο Διοίκησης(FIX), μετά από διαμαρτυρία του Συλλόγου των Εργαζομένων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Θεσσαλονίκης Κώστα Γιουτίκα, το αίτημα των εργαζομένων έχει πάρει το δρόμο της επίλυσης του. Συγκεκριμένα από σήμερα το πρωί υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση για όλους ανεξαιρέτως ( έχουν σηκωθεί οι μπάρες στην είσοδο) μέχρις ότου διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα που όπως είπε ο κ. Γιουτίκας είναι σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία  των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Είδα χθες μια αντιπροσωπεία από 80 εργαζόμενους και άκουσα τους προβληματισμούς τους που είναι δίκαιοι και δεσμεύτηκα να βρεθεί λύση. Αυτό και κάναμε άμεσα... είπε αποκλειστικά στο otavoice.gr.

Σε νεότερη επικοινωνία μας με τον πρόεδρο των εργαζομένων κ. Δημήτρη Βαζούρα, μας επιβεβαίωσε την θετική εξέλιξη και την καλή πρόθεση της διοίκησης να βρεθεί λύση και δήλωσε πως αποκλειστικός στόχος τους είναι να μπορούν οι εργαζόμενοι απρόσκοπτα να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Για την αλλαγή χρήσης του υπόγειου χώρου στάθμευσης στο κτήριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση των εργαζομένων
στην είσοδο του υπόγειου χώρου στάθμευσης του κτιρίου Διοίκησης (FIX), με αίτημα να βρεθεί λύση η οποία θα ικανοποιεί την ελεύθερη πρόσβαση όλων των εργαζομένων στο χώρο στάθμευσης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησαν σε παραστάσεις στην διοίκηση ζητώντας άμεση λύση. Συγκεκριμένα:

Έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.00 στο γραφείο του Αντιπερ/χη ΠΕ Θεσσαλονίκης, κ. Κώστα 
Γιουτίκα, όπου πραγματοποιήθηκε μαζί του συνάντηση του ΔΣ, αλλά και μεγάλου αριθμού υπαλλήλων-μελών του ΣΕΠΕΚΕΜ. Στην συνάντηση κατατέθηκαν οι διαμαρτυρίες και οι προτάσεις των παρευρισκομένων για τον αιφνίδιο τρόπο με τον οποίο έγινε η αλλαγή του τρόπου εισόδου στο υπόγειο πάρκινγκ από το οποίο έμειναν έξω από αυτό, παραπάνω από το 1/3 των υπαλλήλων που το
χρησιμοποιούσαν. Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με προσοχή την αντιπροσωπεία των εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και θα απαντήσει άμεσα.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε νέα συγκέντρωση στις 11.30 στο γραφείο της Αναπληρώτριας Περιφερειάρχη κα. Αθηνά Αηδονά, όπου καταθέσαμε και πάλι τα αιτήματα και τις προτάσεις μας και δεσμεύτηκε να ασχοληθεί με την επίλυση του θέματος.

Αμέσως μετά, ακολούθησε ακόμη μία συνάντηση με το κ. Πέτρο Δαναό, οποίος από πλευράς Διοίκησης ΠΚΜ χειρίζεται το θέμα του υπόγειου χώρου στάθμευσης.
Μετά από μια έντονη συζήτηση, για τον άδικο και αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο έμειναν έξω από το πάρκινγκ τόσοι υπάλληλοι, κατατέθηκαν από τον ΣΕΠΕΚΕΜ οι παρακάτω προτάσεις, οι οποίες και υιοθετήθηκαν:

1. Δίνεται στην Διοίκηση τριήμερη προθεσμία για την τακτοποίηση του προβλήματος.
2. Κατά την διάρκεια της προθεσμίας η μπάρα εισόδου θα είναι ανοικτή με ελεύθερη πρόσβαση για όλους τους υπαλλήλους
3. Ο ΣΕΠΕΚΕΜ είναι διατεθειμένος να βοηθήσει και να συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να έχουν πρόσβαση στο υπόγειο οι υπάλληλοι που το έχουν ανάγκη
4. Για την ασφάλεια του υπόγειου χώρου, άλλα και των ΙΧ που σταθμεύουν σε αυτόν, να γίνει επικοινωνία με την εταιρεία που τοποθέτησε την μπάρα εισόδου, ώστε εξετασθεί η περίπτωση τοποθέτησης καταμετρητή των αυτοκινήτων που εισέρχονται.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Βαζούρας,  οι κινητοποιήσεις και τα καλέσματα που απηύθυνε ο ΣΕΠΕΚΕΜ τις προηγούμενες μέρες έχουν αρχίσει να αποδίδουν και από την πλευρά των Περιφερειακών Συμβούλων, καθώς σήμερα υπήρξε έγγραφο προς τον Σύλλογο, όπου Περιφερειακή Παράταξη (Μακεδονία Μπροστά) ενημέρωσε ότι δεν θα παραλάβει τηλεχειριστήρια, γιατί οι εργαζόμενοι τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν μέχρι την λύση του προβλήματος που δημιουργήθηκε και την ικανοποίηση των αιτημάτων παραχώρησης τηλεχειριστηρίων στο σύνολο των σχετικών αιτήσεων των υπαλλήλων.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice