OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αίτημα Πελετίδη σε Φαρμάκη να κηρυχθεί ο Ανατολικός Τομέας Πατρών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέστειλε στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη επιστολή, με την οποία ζητά να κηρυχθεί η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δ.Ε. Δήμου Πατρέων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος, αναφέρει τα εξής:

«Ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά της 09/07/2024, η Κοινότητα Ανατολικού Τομέα της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Πατρέων, πλήγηκε ιδιαίτερα σφοδρά, καταστράφηκαν κατοικίες, αγροτικές εκτάσεις, χωράφια, υποδομές κλπ.

Για τους παραπάνω λόγους και προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων και αποκατάστασης των υποδομών και λαμβάνοντας υπόψη τα προβλεπόμενα από τη σχετική νομοθεσία, ζητάμε από εσάς να εισηγηθείτε στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας της Τ.Κ. Ανατολικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων.

Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα του Δήμου μας, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε συνεργασία».

Την επιστολή του ο Δήμαρχος, την κοινοποιεί στον, Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice