OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Χαρδαλιάς για κρούσμα πανώλης: “Κάνουμε ότι είναι δυνατόν… και θα τα καταφέρουμε”

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, σχετικά με την εμφάνιση κρούσματος πανώλης των αιγοπροβάτων στην Αττική

«Συντονισμένα και μεθοδικά, σε άμεση συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους κτηνοτρόφους μας, ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανώλη των αιγοπροβάτων.

Οι υγειονομικές μας υπηρεσίες είχαν προβεί στην εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων που ορίζουν τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα, ήδη πριν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος.

Το σύνολο των κτηνιάτρων και των εξειδικευμένων υπαλλήλων μας, καθώς και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες μας βρίσκονται συνεχώς το πεδίο, διεξάγοντας εξονυχιστικούς ελέγχους στις κτηνοτροφικές μονάδες όλης της Αττικής.

Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να μην φτάσει στον καταναλωτή προϊόν που δεν θα πληροί μέχρι κεραίας όλες τις υγειονομικές προδιαγραφές.

Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τη διαχείριση πολύ πιο σύνθετων υγειονομικών κρίσεων, είμαι αισιόδοξος ότι και σε αυτή τη μάχη με τον χρόνο για την ανάσχεση της νόσου, θα τα καταφέρουμε».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Δέλτα: Αναβάθμιση Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου «Κωνσταντίνος Χ. Θεοφάνης»

otavoice

Πελετίδης: «Η Πάτρα αλλάζει θετικά κι ελπίζω να ομονοήσουμε για το καλό όλων μας»

otavoice

Χρηματοδότηση 2.359.997,76€ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ. Αμαρουσίου: Ανακατασκευάστηκε η παιδική χαρά στην πλατεία Ξυλούρη

otavoice

Επίσκεψη Κερκυραίων της Νέας Υόρκης στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

otavoice

Ένα ακόμη φορτηγό εξασφάλισε για τις Υπηρεσίες του ο Δήμος Κηφισιάς

otavoice