OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Αγ.Παρασκευής: Δράσεις ενημέρωσης για τον καφέ κάδο στις λαϊκές αγορές

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης των πολιτών που έχει ξεκινήσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής σχετικά με τους καφέ κάδους συλλογής βιοαποβλήτων, οι οποίοι επαναλειτουργούν στην πόλη από τις 17 Μαΐου, σε πρώτη φάση στις λαϊκές αγορές και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνεχίζονται αυτήν την εβδομάδα οι σχετικές ενημερωτικές δράσεις, στις λαϊκές αγορές της πόλης.

Ειδικότερα χθες, Τρίτη 9 Ιουλίου, το κιόσκι ενημέρωσης για τον καφέ κάδο στήθηκε στην λαϊκή αγορά της οδού Δημοσθένους στην περιοχή του Κοντοπεύκου όπου ο Δήμος σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής), ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών (βιοαποβλήτων), για την ορθή χρήση του καφέ κάδου και τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Γιάννης Λογοθέτης, διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και δωρεάν δείγμα εδαφοβελτιωτικού υλικού, που προέρχεται από την κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων.

Την ερχόμενη Παρασκευή η δράση θα συνεχιστεί στην Λαϊκή αγορά της Νέας Ζωής στην οδό Επτανήσου.

Επισημαίνεται πως τα βιοαπόβλητα αποτελούν περίπου το 40% του συνόλου των παραγόμενων οικιακών αποβλήτων οπότε η χωριστή συλλογή τους και η διάθεσή τους για την παραγωγή κομπόστ μόνο οφέλη προσφέρει, πρωτίστως στο περιβάλλον μας, εφόσον αποφεύγεται η ταφή τους, αλλά και στον Δήμο καθώς εξοικονομούνται πόροι, μέσω της μείωσης των τελών ταφής.

Με σύνθημα «στον καφέ κάδο λέμε….Ναι!!! », ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, θα είναι διαρκώς δίπλα στους πολίτες για να τους βοηθήσει και να τους υποστηρίξει σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Οδηγίες για τον καφέ κάδο

Στον καφέ κάδο ρίχνουμε: υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών μαζί με τα κόκαλα, υπολείμματα καφέ και τσάι μαζί με τα φίλτρα τους, φρούτα και λαχανικά με τις φλούδες και τα κοτσάνια τους, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια, τσόφλια αυγών, γαλακτοκομικά, λίγα φύλλα.

Στον καφέ κάδο ΔΕΝ ρίχνουμε: νωπά κρέατα και νωπά ψάρια, μαγειρικά λάδια, λίπη, συσκευασίες μεταλλικές, πλαστικές ή χάρτινες, κάψουλες καφέ, ξύλινα αντικείμενα, πριονίδι, αποτσίγαρα, στάχτη, ακαθαρσίες κατοικίδιων.

Πρακτικές συμβουλές

Αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα να στραγγίξουν πριν τα απορρίψουμε στον κάδο ή τα τυλίγουμε με εφημερίδα/χαρτί.
Απορρίπτουμε τα υπολείμματα τροφών είτε σε σακούλες (βιοαποδομήσιμες/ κομποστοποιήσιμες ή χάρτινες μαναβικής) είτε χύμα.
Αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικής σακούλας.

Σας καλούμε εφόσον επιθυμείτε να συμμετάσχετε με την ιδιότητα των νοικοκυριών στο πρόγραμμα συλλογής βιοαποβλήτων να επικοινωνείτε με τον Δήμο στα τηλ.: 2132004500 ή μέσω email: kathariotita@agiaparaskevi.gr ,ώστε να ενημερωθείτε για την λειτουργία του καφέ κάδου αλλά και να προμηθευτείτε το κατάλληλο κλειδί για το άνοιγμά του.

Σχετικά Άρθρα

Χάρης Δούκας: «Οδηγούν τους Δήμους σε αδιέξοδο»

otavoice

Στην Κύπρο, ο Δήμος Αιγάλεω συμμετείχε στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Κυθρέας

otavoice

Δ.Πειραιά: Συνάντηση Γ. Μώραλη με την Σοφία Ζαχαράκη

otavoice

Ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας ανάμεσα στις καλές πρακτικές του INTERREG EUROPE

otavoice

Δ. Φυλής: Πλήθος κόσμου στον εορτασμό του Μητροπολίτη Αθηναγόρα

otavoice

Προχωρά το Ψηφιακό Ασκληπιείο & Πάρκο Ασκληπιού στα Τρίκαλα

otavoice