OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Αμαρουσίου: Σε ταχείς ρυθμούς, η ανάπλαση του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών

Ασφαλτοστρώθηκε και αποκαταστάθηκε, η οδός Μεσογείων, κομβική οδός για το Μαρούσι, αλλά και για το έργο της ολοκληρωμένης ανάπλασης του κεντρικού οδικού άξονα της Κυπρίων Αγωνιστών στην περιοχή Νέο Μαρούσι.

Συγκεκριμένα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οπότε και είχαν γίνει σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, επί της Μεσογείων, τοποθετήθηκε ο αγωγός ομβρίων υδάτων που θα συνδεθεί στη συνέχεια με τον κεντρικό αγωγό της Κυπρίων Αγωνιστών και θα αποτελέσει σημαντικό πυλώνα της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, επισημαίνει πως το έργο είναι κομβικής σημασίας, διότι πέρα της ανάπλασης που πραγματοποιείται και αλλάζει την εικόνα της περιοχής, δημιουργείται και μία ασπίδα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα απέναντι σε οξεία καιρικά φαινόμενα, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ 14 – ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΕ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ». είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΥΠΕΝ) μέσω του προγράμματος «Παρεμβάσεις με στόχο τη βελτίωση του δημόσιου χώρου»- πυλώνας 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και από ιδίους πόρους του Δήμου Αμαρουσίου.

Περιλαμβάνει την καθολική ανάπλαση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών, με αποκατάσταση τόσο των πεζοδρομίων όσο και του οδοστρώματος, σε συνδυασμό με ένα σύστημα ορθολογικής διαχείρισης ομβρίων υδάτων, το οποίο περιλαμβάνει έργα αποστράγγισης και μεταφοράς ομβρίων.

Σχετικά Άρθρα

Για πρώτη φορά στο δήμο Θερμαϊκού, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου

otavoice

Στη μάχη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Σοφικό, οι δυνάμεις του δήμου Κορινθίων

otavoice

ΠΔΕ: 15 εκατ. ευρώ σε νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων

otavoice

Το Happy Traveller στο δημαρχείο της Τήλου (βίντεο)

otavoice

Ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή δημάρχων, για τον προαστικό Δυτικής Αττικής

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Αναπηρίες

otavoice