OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Χαλκιδέων: Ξεκάθαρα αντίθετος στην κατασκευή ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα

Σύσκεψη με τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων της Αυλίδας, συγκάλεσαν την Τρίτη 16 Ιουλίου 2024, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας Λευτέρης Λειβαδίτης, σχετικά με την άποψη που ακούστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη εργασίας από τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Γραφάκο, για τον σχεδιασμό κατασκευής ιδιωτικής ΜΕΑ στην περιοχή της Αυλίδας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι και Σύμβουλοι των Δημοτικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Αυλίδας.

Κατά τη συζήτηση, η Δήμαρχος Χαλκιδέων τόνισε για ακόμη μια φορά την ρητή και κατηγορηματική αντίθεση της Δημοτικής αρχής στην κατασκευή μίας τέτοιας μονάδας στην περιοχή της Αυλίδας.

Όπως ανέφερε:

«Η Αυλίδα έχει αντέξει ένα από τα μεγαλύτερα φορτία της βιομηχανοποίησης και ο προσανατολισμός μας πρέπει να είναι η περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη και η ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς.

Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο ούτε ως λύση στη διαχείριση των δικών μας απορριμμάτων, ούτε ως λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων άλλων δήμων εκτός Ευβοίας.».

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν και δήλωσαν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο κατασκευής ιδιωτικής ΜΕΑ στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι, θα προβούν σε όλες τις διαθέσιμες ενέργειες, προκειμένου να την αποτρέψουν.

Τέλος, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επταμελής επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τους 4 Προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων και 3 Δημοτικούς Συμβούλους της Αυλίδας, καθώς και να εκδοθούν ομόφωνα ψηφίσματα, από τα Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων, κατά της σχεδιαζόμενης κατασκευής ιδιωτικής ΜΕΑ στην Αυλίδα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice

Δ.Κιλκίς: Πρόσληψη 72 Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών

otavoice

Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ

otavoice

Στ.Αγγελούδης: “Το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί”

otavoice