OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Δέλτα: Αναβάθμιση υποδομών ΤΟΕΒ Χαλάστρας-Καλοχωρίου, από την ΔΕΥΑΔΔ

Ένα έργο ζωτικής σημασίας πραγματοποιεί ο Δήμος Δέλτα μαζί με την ΔΕΥΑΔΔ το οποίο έχει να κάνει με την αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης του ΤΟΕΒ Χαλάστρας – Καλοχωρίου.

Στο συγκεκριμένο έργο με τίτλο: «Συστήματα Αυτοματισμού και τηλεμετρίας – τηλεελέγχου διαρροών, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας δικτύου άρδευσης» η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014 – 2020» το οποίο έχει παραταθεί, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης – Ε.Γ.Τ.Α.Α. και από Εθνική Δαπάνη και αφορά στους τρόπους αποτελεσματικής αξιοποίησης και εξοικονόμησης των υδατικών πόρων μέσω του αυτοματοποιημένου ελέγχου στα δίκτυα μεταφοράς/διανομής, με τέτοιο τρόπο ώστε να επέρχεται μείωση του συνόλου των απωλειών νερού στα δίκτυα.

Στόχος του έργου είναι:

1. Να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών άρδευσης εξασφαλίζοντας επάρκεια ποσότητας νερού.

2. Να διασφαλιστεί η απαιτούμενη παροχή, ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και μεγιστοποιώντας τη σωστή διαχείριση.

Η Δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά η οποία υπέγραψε χθες την σύμβαση υλοποίησης του έργου τόνισε ότι:

«Τα έργα που αναβαθμίζουν τις υποδομές του Δήμου μας είναι πολύ σημαντικά για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας, για την βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη που όλους πρέπει να μας απασχολεί.

Θα συνεχίσουμε με γνώμονα τα παραπάνω και θα προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο με νέα έργα αναβάθμισης υποδομών άλλα και με την δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, όπου θα συμμετέχουν και τα ΤΟΕΒ, ώστε να καταστεί δυνατή η μείωση του κόστους παραγωγής, παράλληλα με την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χαλάστρας – Καλοχωρίου Γιώργος Κανάκας σημείωσε ότι:

«Είναι ένα εμβληματικό έργο για την λειτουργία του ΤΟΕΒ και είναι μεγάλη η χαρά μου που το βλέπω να υλοποιείται και να υπογράφουμε την σύμβαση. Η άψογη συνεργασία που έχουμε με το Δήμο Δέλτα και την ΔΕΥΑΔΔ φέρνει αυτά τα αποτελέσματα και είμαι κάτι παραπάνω από σίγουρος ότι θα φέρει ακόμα περισσότερα».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης από την πλευρά του δήλωσε ότι:

«Η ΔΕΥΑΔΔ συνεχίζει στον δρόμο της αναβάθμισης των υποδομών του τόπου μας, έχοντας την στήριξη και την έμπρακτη υποστήριξη σε αυτή την προσπάθεια, της Δημάρχου Γερακίνας Μπισμπινά και την ευχαριστώ για αυτό.

Σε όλα τα επίπεδα είτε πρόκειται για τα οικιακά δίκτυα, είτε πρόκειται για τα δίκτυα των καλλιεργειών, η ΔΕΥΑΔΔ είναι εδώ για να συμβάλλει στην βελτίωση των υπηρεσιών, των υποδομών με γνώμονα τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των υδατικών πόρων και των δικτύων άρδευσης και με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice

Δ.Κιλκίς: Πρόσληψη 72 Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών για το διδακτικό έτος 2024-2025

otavoice

Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ

otavoice

Στ.Αγγελούδης: “Το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί”

otavoice

Π.Μανούρης: Η πόλη θα αλλάξει με έργα και δημοκρατικές διαδικασίες

otavoice