OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λαμιέων: Ο Π. Παπαϊωάννου στη Βουλή, για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Στη Βουλή βρέθηκε χθές, Τετάρτη 10/7/2024, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, προκειμένου να συμμετέχει στη συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, όπου συζητείται το σχέδιο νόμου, στο οποίο περιλαμβάνονται άρθρα που αφορούν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, συνοδευόμενος από τους άμεσους συνεργάτες του.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν επίσης μέσω Webex o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και δια ζώσης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης και ο Πρόεδρος του Φορέα Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α. κ. Λεωνίδας Κωστόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πανουργιάς Παπαϊωάννου στην τοποθέτησή του, κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ήταν ξεκάθαρος, εκφράζοντας την άποψή του για τις προς ψήφιση νομοθετικές διατάξεις.

Αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση, που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων κατά την προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση, την οποία και κατέθεσε ώστε να ληφθεί υπόψη από την Επιτροπή, με την οποία γίνεται σαφές ότι διαφωνούμε απόλυτα με τη μεταφορά χρεών, οφειλών και υποχρεώσεων από το υπό κατάργηση Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΜΙΑΣ», στην ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ «Φορέας Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.», διότι κάτι τέτοιο θα «στραγγαλίσει» το νέο Φορέα, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, «θεωρούμε μεν αναγκαία τη τροποποίηση του Ν.4605/2019, αλλά προτείνουμε να αποσυρθεί και να τεθεί εκ νέου προς επεξεργασία». Εξάλλου κρίνεται αναγκαίο στην όλη διαδικασία να ακουστούν και οι μέτοχοι της ΠΕΛ Α.Ε., οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν εκφραστεί μέσω των συλλογικών τους οργάνων.

Να σημειωθεί, πως τα μέλη της Επιτροπής έδειξαν ενδιαφέρον για το θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, καθώς οι παρευρισκόμενοι φορείς δέχθηκαν αρκετές και ουσιαστικές ερωτήσεις, για το όλο ζήτημα, όπως εκτέθηκε και αναδείχθηκε πρωτίστως από το Δήμαρχο Λαμιέων, ο οποίος μονοπώλησε το ενδιαφέρον τους.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, αναμένουμε να γίνουν αποδεκτές οι ομόφωνες προτάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των υπόλοιπων μετόχων της Π.Ε.Λ. Αναπτυξιακή Α.Ε. Ο.Τ.Α.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice