OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Λυκόβρυσης-Πεύκης: Εντυπωσιακή ανταπόκριση των δημοτών στο πρόγραμμα του ατομικού καφέ κάδου

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η ανταπόκριση και το ενδιαφέρον των δημοτών, στην πρώτη δράση ενημέρωσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης για το πρόγραμμα του ατομικού καφέ κάδου, που πραγματοποιήθηκε στη λαϊκή αγορά της Πεύκης, το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης, συνοδευόμενος από την αντιδήμαρχο Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου, τον αντιδήμαρχο Εσωτερικού Ελέγχου, Οργάνωσης και Διαχείρισης Χαράλαμπο Καρανάσο και εκπροσώπους του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), ενημέρωσε τους δημότες για το νέο πρόγραμμα, που έχει στόχο την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων.

Οι πολίτες ενημερώθηκαν και για τα οφέλη της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα του ατομικού καφέ κάδου, όπως η μείωση των δημοτικών τελών κατά 5% κάθε χρόνο, για τα επόμενα 4 χρόνια (από 1 η Ιανουαρίου 2025), την προμήθεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα λιπάσματος (κομπόστ) αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος. Δεκάδες πολίτες ήταν αυτοί που συμπλήρωσαν την ειδική φόρμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, ενώ ακόμα περισσότεροι ήταν αυτοί που πήραν μαζί τους το ενημερωτικό φυλλάδιο του Δήμου, καθώς και κομπόστ για τα φυτά τους.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης αναφερόμενος στο θέμα τόνισε: «Η ανταπόκριση των πολιτών στο πρόγραμμα του ατομικού καφέ κάδου είναι άκρως ενθαρρυντική. Δέσμευσή μας είναι να εφαρμόσουμε την κυκλική οικονομία, να ενισχύσουμε την ανακύκλωση και την ανταποδοτικότητα. Στόχος μας είναι ο Δήμος μας να γίνει πρότυπο στον τομέα της ανακύκλωσης».

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Κυκλικής Οικονομίας Μαρίνα Μαγκουρίλου τόνισε: «Είναι σημαντικό οι πολίτες να “αγκαλιάσουν” και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ατομικού καφέ κάδου. Σήμερα έγινε μία καλή αρχή και συνεχίζουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Σημειώνεται ότι η επόμενη δράση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 24 Ιουλίου στη λαϊκή αγορά της Λυκόβρυσης από τις 08:00 έως τις 12:00 και πάλι σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Πεντέλης: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στα Μελίσσια

otavoice

Δ.Κοζάνης: Έργα ασφαλτόστρωσης στον προαύλιο χώρο του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ

otavoice

Δ.Σπάρτης: 40 χρόνια αδιάλειπτης συμμετοχής στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες

otavoice

Δ.Δέλτα: Αναβάθμιση υποδομών ΤΟΕΒ Χαλάστρας-Καλοχωρίου, από την ΔΕΥΑΔΔ

otavoice

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Δήμου Κορινθίων 18-21/7

otavoice

«Αγαπάμε το Χαλάνδρι» για Θερινό Κινηματογράφο

otavoice