OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Παπαχρήστου: «Φέτος ο Σαρωνικός έχει την πιο ετοιμοπόλεμη Πολιτική Προστασία»

Τον στρατηγικό σχεδιασμό προστασίας του Δήμου Σαρωνικού από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς, ανέπτυξε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Update, της ERTNEWS, με τον δημοσιογράφο Τάκη Σαράντη.

Κατά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Ιουλίου, αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η δημοτική αρχή για την προετοιμασία και τον καθαρισμό των ακτών.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου σημείωσε:

• Πέρυσι είχαμε μια καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε το 1/3 του δήμου, για αυτό φέτος έχουμε επενδύσει πολύ στην Πολιτική Προστασία. Ετοιμάζουμε το 1ο Επιχειρησιακό Συντονιστικό Κέντρο στην καρδιά του δήμου, στην Ανάβυσσο, ετοιμάζουμε drones επιτήρησης και αυξήσαμε το στόλο μας από τα 4 στα 12 οχήματα. Έχουμε πλέον μια ετοιμοπόλεμη Πολιτική Προστασία.

• Ο κόσμος βλέπει ότι γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και το εκτιμά. Αυτό που ζητάμε εμείς από τον κόσμο κατά τις ημέρες που είναι επικίνδυνες είναι να προσέχει τις εργασίες και τα ψησίματα.

• Αναφορικά με τα ακαθάριστα ιδιωτικά οικόπεδα κι εφόσον έληξε η προθεσμία, μπαίνουμε πλέον μέσα με τις υπηρεσίες μας, τα καθαρίζουμε και στέλνουμε το πρόστιμο και το ποσό του καθαρισμού στην εφορία. Ασφαλώς, έχουμε από πριν ενημερώσει τον ιδιοκτήτη για την διαδικασία που θα ακολουθήσουμε.

• Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κόσμος νιώθει ασφάλεια κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Αυτό εισπράττουμε και γι’ αυτό εργαζόμαστε. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, κι εγώ και οι συνεργάτες μου.

• Φέτος καθαρίσαμε όλες τις παραλίες μας, βάλαμε ομπρέλες, ντουζιέρες και αποδυτήρια. Δεχόμαστε μεγάλο όγκο επισκεπτών όλο το καλοκαίρι και επενδύσαμε στην καθαριότητα τοποθετώντας νέους κάδους και απασχολώντας περισσότερο προσωπικό, ώστε οι παραλίες μας να είναι φροντισμένες.

Σχετικά Άρθρα

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

otavoice

ΠΔΕ: 6,1 εκατ. ευρώ για φιλοξενία και φύλαξη βρεφών, νηπίων, παιδιών και παιδιών ΑμεΑ

otavoice

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, η Γιορτή Δημοκρατίας

otavoice

Ψηφίστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Πεντέλης

otavoice