OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Παπαχρήστου: «Πρώτη φορά η Πολιτική Προστασία, αποκτά Επιχειρησιακό Κέντρο»

Στο νέο, καίριας σημασίας συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σαρωνικού, που εγκαινιάζει τη λειτουργία του την επόμενη Παρασκευή 2 Αυγούστου, επικεντρώθηκε ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου, μιλώντας στον Talk Radio και στη δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου, το Σάββατο 27 Ιουλίου.

Ο Δημ. Παπαχρήστου ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας της νέας δομής υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «για πρώτη φορά η Πολιτική Προστασία Δήμου Σαρωνικού αποκτά δικό της Επιχειρησιακό Κέντρο που θα αποτελεί βάση συντονισμού κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος» και πρόσθεσε ότι εκεί «θα έχει την έδρα του το drone επιτήρησης πυρκαγιάς καθώς και το σύστημα Engage που συντονίζει τα οχήματα πυροσβεστικής και πολιτικής προστασίας κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς».

Επισήμανε, στη συνέχεια, ότι η ταχύτητα στην παρέμβαση είναι σημαντική για την αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης πυρόσβεσης, φέρνοντας ως παράδειγμα φωτιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 26 Ιουλίου, κοντά στον οικισμό των Καλυβίων, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή. «Ευτυχώς ενεργήσαμε πολύ γρήγορα και μέσα σε 20 λεπτά την είχαμε αντιμετωπίσει, με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική να παρεμβαίνουν άμεσα», τόνισε.

Επιπλέον, ο Δημ. Παπαχρήστου μίλησε για:

• Τα ακαθάριστα οικόπεδα:
Ό,τι κι αν κάνει είτε ο δήμος είτε η πολιτεία, αν δεν υπάρχει το αίσθημα ευθύνης στους κατοίκους, τα πράγματα δυσκολεύουν. Για αυτό κι εμείς ως δήμος, όταν είδαμε ότι η διορία για τους καθαρισμούς ιδιωτικών εκτάσεων είχε τελειώσει και πολλοί κάτοικοι δεν είχαν αντιδράσει, πήραμε την πρωτοβουλία, σπάσαμε τα λουκέτα και μπήκαμε να καθαρίσουμε. Πολλές φορές οι φωτιές ξεφεύγουν λόγω των ακαθάριστων οικοπέδων.

• Τον τουρισμό.
Ο δήμος Σαρωνικού αλλάζει σελίδα και μπαίνει σε μια νέα εποχή. Ωστόσο, για να αποτελέσει ο δήμος μας ένα μοναδικό τουριστικό προϊόν και εμείς να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα 70-80.000 άτομα που έρχονται το καλοκαίρι τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, πρέπει να λύσουμε πρώτα θέματα υποδομών που είχαν μείνει πίσω.

Οδοποιία, καθαριότητα, ύδρευση οδοφωτισμός, κοινόχρηστοι χώροι, παιδικές χαρές, πάρκα, βασικές υποδομές που σε άλλους δήμους είναι αυτονόητες, σε εμάς είναι πίσω. Από εκεί και πέρα κάνουμε έναν στρατηγικό σχεδιασμό ώστε σταδιακά να αναδείξουμε τα δυνατά τουριστικά σημεία του δήμου μας, όπως το δάσος του Κουβαρά, τα παραδοσιακά ξωκλήσια, τις ακτογραμμές, τη μοναδική γαστρονομία.

• Τις ξενοδοχειακές μονάδες
Είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε πολύ αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες που μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες. Επίσης, δεν έχουμε παραλίες με είσοδο, έχουμε όμως παραλίες οργανωμένες και ελεύθερες. Παντού τα νερά και οι ακτές είναι καθαρές.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Χανίων: Δύο ακόμα ειδικά αμαξίδια, για τις ανάγκες των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ

otavoice

Δ.Θεσ/νίκης: 45 ποτίστρες για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

otavoice

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για την Υγεία στα νησιά, ζητάει η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

otavoice

O Γ.Μώραλης για το θάνατο εργαζομένου συμβασιούχου, στην υπηρεσία Καθαριότητας

otavoice

Έκδοση Τουριστικού Χάρτη από το Δήμο Αμαρουσίου

otavoice

Χ. Δούκας: «Το κοινωνικό δίχτυ προστασίας της πόλης ενισχύεται συνεχώς»

otavoice