OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Πατρέων: Άμεσες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στα “καμένα”

Αγώνας για την αποκατάσταση των ζημιών από την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή του Γηροκομειού, δίνεται και σήμερα, νωρίς το πρωί, από τους εργαζόμενους του Δήμου Πατρέων και της ΔΕΥΑΠ, με όλα τα μηχανήματα, παρουσία Αντιδημάρχων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Αναστασίου που συντονίζει το έργο.

Στόχος είναι η άμεση αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν, καθώς και η λήψη άμεσων μέτρων προστασίας με κατ’ επείγουσες διαδικασίες και έργα.

Προτεραιότητα δίνεται στο Ίδρυμα «Μέριμνα» και στο «Κωνσταντοπούλειο» Ευγηρείο, που κινδύνεψαν άμεσα από τη φωτιά με όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Παράλληλα, γίνεται αντικατάσταση κάδων, στύλων, δικτύων ύδρευσης που τυχόν δεν λειτουργούν, κόβονται και απομακρύνονται καμένα δέντρα, ενώ σε συνεργασία του Δήμου με τους κατοίκους καταγράφονται οι ζημιές και γενικά τα προβλήματα που ανέκυψαν, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα παρεμβάσεις σε ζητήματα όπως αυτό του ενδεχόμενου κατολισθήσεων.

Κατά την διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης, ο κ. Αναστασίου δήλωσε:

«Άμεσες είναι οι παρεμβάσεις του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να αποκατασταθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται, οι ζημιές στην περιοχή του Γηροκομείου ακόμη και σε σημεία που δεν αφορούν την άμεση αρμοδιότητα του Δήμου.

Ταυτόχρονα, μαζί με τον λαό της πόλης μας, διεκδικούμε χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα για την υλοποίηση των αναγκαίων έργων προστασίας των λαϊκών στρωμάτων, της περιουσίας τους και του περιβάλλοντος».

Σχετικά Άρθρα

Π.Κρήτης: To “Youth Crete” γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Δεξιοτήτων

otavoice

Π.Π: Συνάντηση Δ. Πτωχού με τον Γερμανό Πρέσβη, για τουρισμό-επενδύσεις

otavoice

Π.Στ.Ε: Χρηματοδότηση για Βρεφικούς-Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ

otavoice

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice