OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Θερμαϊκού: Βιωματικό Εργαστήριο στο Ψυχόδραμα

Βιωματικό Εργαστήριο στο Ψυχόδραμα υλοποίησε ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Δήμου ΘερμαΪκού και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας & Ισότητας, την Πέμπτη 27.06.2024 στο Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000.

 

Τα μέλη της ομάδας, με την βοήθεια του Ψυχοδράματος άφησαν το σώμα και την ψυχή τους να εκφραστούν ελεύθερα και αβίαστα, αναδύοντας τυχόν δυσκολίες και μπλοκαρίσματα. Είχαν την ευκαιρία μέσα από την συμμετοχή τους, να μοιραστούν και να επεξεργαστούν παραγωγικά εμπειρίες και δόθηκαν κάποια εργαλεία ώστε να βοηθηθούν και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο μέχρι τώρα χειρίζονταν τα συναισθήματα τους. Πολύ σημαντικό είναι ότι μέσα από την ψυχοδραματική διαδικασία διαπιστώθηκε πως δεν είμαστε μόνοι μας αλλά και άλλοι άνθρωποι έχουν παρόμοιες δυσκολίες με εμάς.

 

 

Η έντονη επιθυμία και η πρόθεση διοργάνωσης Δωρεάν βιωματικών εργαστηρίων από τον Δήμος Θερμαϊκού, αποσκοπεί στην πρόληψη, στην προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας και στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της τοπικής κοινωνίας.

Τον συντονισμό της ομάδας έκανε η Καρακασίδου Αγγελική, εκπ Ψυχολόγος & Σχεσιακή Ψυχοδραματίστρια.

*Για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων γι αυτό τον λόγο θα δημιουργηθούν και άλλα τμήματα.

Σχετικά Άρθρα

Σύσκεψη υπό τον Ν. Φαρμάκη για απολογισμό εξαμήνου στην ΠΕ Ηλείας

otavoice

Προσλήψεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Κω

otavoice

Γ. Χατζημάρκος: Το Wolves Festival να εξελιχθεί σε ευρωπαϊκό αθλητικό θεσμό στο νησί της Ρόδου

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γ. Μώραλη με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο

otavoice

Δήμαρχος Ιστιαίας: Ο χώρος του πολιτισμού στηρίζει έμπρακτα τη βόρεια Εύβοια

otavoice

Δ. Εορδαίας: Νέα επιχείρηση εξαπάτησης επαγγελματιών στην Πτολεμαΐδα

otavoice