OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Β.Β.Β: Αποκαλυπτήρια προτομών των πυροσβεστών Α. Μπόσινα και Π. Σκούρτη

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 15 Ιουλίου, στη θέση Κρεμασμένος Λαγός κοντά στο κοιμητήριο στο Πανόραμα της Βούλας, τα αποκαλυπτήρια των προτομών των δύο πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος το 1999, Ανδρέα Μπόσινα και Παύλου Σκούρτη. Οι δύο πυροσβέστες υπηρετούσαν στον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Η σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου μνημοσύνου, παρουσία του Δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, συγγενών, συναδέλφων πυροσβεστών και εργαζομένων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της δύσκολης ημέρας και ανέφερε ότι δύο δρόμοι της Δημοτικής Ενότητας Βάρης, έχουν λάβει το όνομα των δύο αδικοχαμένων πυροσβεστών.

«Σήμερα στεκόμαστε εδώ με βαριά καρδιά και βαθιά συγκίνηση για να αποδώσουμε τιμή στους ηρωικούς πυροσβέστες Παύλο Σκούρτη και Ανδρέα Μπόσινα… Σήμερα αποδίδουμε τιμή σε αυτούς, αλλά στο πρόσωπό τους τιμούνται όλοι οι πυροσβέστες και τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας που με αυταπάρνηση έχουν θυσιαστεί εν ώρα υπηρεσίας.

Η γενναιότητά τους και η αυτοθυσία τους αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για όλους μας. Είναι οι αξίες και τα ιδανικά που ενσάρκωσαν με τις πράξη τους. Στον αξιακό τους κώδικα, τοποθέτησαν ψηλότερα από το δικό τους συμφέρον, την ασφάλεια και την ευημερία των συνανθρώπων τους. Άνθρωποι της καθημερινότητας, σαν όλους εμάς, που όμως την κρίσιμη στιγμή υπερέβηκαν τα καθημερινά μέτρα.

Που δεν παρέμειναν απαθείς και πετυχαίνοντας με τις πράξεις τους, να δώσουν νέο περιεχόμενο στις έννοιες του αλτρουϊσμού και της αγάπης για την πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο…

Η θυσία τους δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Σήμερα, τους τιμούμε και τους θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό. Οι οικογένειές τους μπορούν να είναι μόνο υπερήφανες για τους αγαπημένους τους, καθώς οι Παύλος και Ανδρέας έδωσαν τη ζωή τους υπηρετώντας την κοινότητά μας και το κοινό καλό.

Ως Δήμαρχος της Βάρης, Βούλας, και Βουλιαγμένης, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και διαβεβαιώνω ότι η πόλη μας θα συνεχίσει να τιμά τη μνήμη τους.
Με αυτές τις σκέψεις, αποτίουμε φόρο τιμής σήμερα στον Παύλο Σκούρτη και στον Ανδρέα Μπόσινα. Αιωνία τους η μνήμη.»

Ακόμα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι: Μητροπολίτης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γλυφάδας και Ελληνικού, κ.κ. Αντώνιος, ο Δήμαρχος Παιανίας και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Ισίδωρος Μάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Βασιλική Καβαλλάρη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Λεωνίδας Μανωλάκος, ο Υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Στυλιανός Φωτόπουλος.

Επίσης παραβρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Νίκος Ψαλλίδας, οι Αντιδήμαρχοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Νίκος Βάσης, Βασίλης Παπαμιχαήλ, Δήμητρα Σουτόγλου, Βίκυ Σφήκα, Νανά Κάραγιαν, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Γεωργιάκος, οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Βασίλης Λάναρης, Στέλιος Κλήμης και Νίκος Κρέζος. Επίσης ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Δαβάκης. Τον Διοικητή της Σχολής Ευελπίδων εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος Νικόλαος Βλαχογιάννης. Επίσης παρέστησαν ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Αστυνόμος Β’ Χαράλαμπος Παπαγεωργίου, η Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Ευριδίκη Σουλιώτη και η Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Βουλιαγμένης Υποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος Σταματίου Μαρία.

Σχετικά Άρθρα

Η ΚΕΔΕ στο Forum του ΟΗΕ για τους στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ολοκληρώθηκαν οι διαγραμμίσεις, σε περισσότερες από 100 διαβάσεις πεζών

otavoice

Δ.Πύργου: Τιμήθηκαν οι πατριώτες που εκτελέστηκαν στα Φονικά από τους Ναζί

otavoice

Ο Κ. Πελετίδης ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, για την πυρκαγιά της 9ης Ιουλίου

otavoice

Π.Ν.Α: Χορήγηση Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Αειφορίας

otavoice