OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Κορινθίων: Οι εννέα δράσεις για καθημερινότητα, εξωστρέφεια, περιβάλλον

 Ν. Σταυρέλης: Αυτές είναι οι εννέα δράσεις που πετύχαμε: δημοτικές υποδομές, κοινωνικός δήμος, εξωστρέφεια και προστασία του περιβάλλοντος

Την ανασκόπηση εννέα δράσεων που πέτυχε η δημοτική αρχή κατά το προηγούμενο δίμηνο, περιελάμβανε το δεύτερο μέρος της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος Κορινθίων.

1. Ξεκινώντας από την καταγγελία της σύμβασης – σκάνδαλο, όπως έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές, για τον οδοφωτισμό ο κ. Σταυρέλης εξήγησε για μία ακόμα φορά ότι ζημιώνει το Δήμο, την
ίδια στιγμή που τα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου παραμένουν πολλά χωρίς να έχουν υλοποιηθεί οι παρατηρήσεις της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής.

2. Για το Αστεροσκοπείο Στεφανίου «στα σκαριά» είναι η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του δήμου Κορινθίων, του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών, για την ανάδειξη του πρόσφατα ανακαινισθέντος δημοτικού αστεροσκοπείου. Αξίζει να σημειωθεί πως το Αστεροσκοπείο που ανήκει στον δήμο Κορινθίων, είναι ένα από τα τρία μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

3. Τρία γήπεδα του δήμου μας αποκτούν αναβαθμισμένους αγωνιστικούς χώρους. Πρόκειται για το Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου, όπου θα τοποθετηθεί νέος, σύγχρονος, φυσικός χλοοτάπητας και για τα γήπεδα Αθικίων και Ξυλοκέριζας, όπου θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας τελευταίας γενιάς.
Ξεκινώντας από τα δύο γήπεδα στις Κοινότητες των Αθικίων και της Ξυλοκέριζας, θα αντικατασταθεί ο υπάρχων συνθετικός χλοοτάπητας που είναι υποβαθμισμένος, λόγω παλαιότητας, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους αθλητές.
Στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση του «γερασμένου» χλοοτάπητα, με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στον τομέα αυτό. Ο δήμος Κορινθίων είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει την συμφωνία με την διοίκηση του ΠΑΣ Κόρινθος, προκειμένου να τον βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνει τη νέα χρονιά να κερδίσει την άνοδο στην Super League 2.
Στον δήμο Κορινθίων αντιλαμβανόμαστε την προσφορά στους νέους και τις τοπικές κοινωνίες, μέσα από την αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, αλλά και με δημιουργία νέων, όπου είναι απαραίτητο.

4. Ευχάριστα είναι και τα νέα σε ό,τι αφορά την διαχείριση των «ογκωδών» απορριμμάτων. Στις αρχές Ιουλίου ολοκληρώθηκε ο διεθνής διαγωνισμός (με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ) για την αποκομιδή και επεξεργασία των ογκωδών και πλέον είμαστε στη διαδικασία υπογραφής της σύμβασης, αφού παραλάβουμε τα σχετικά δικαιολογητικά από τον ανάδοχο.

5. Ο δήμος Κορινθίων υπόγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον δήμο  της ιταλικής πόλης Γκαλατίνα, στη Νότιο Ιταλία, με στόχο την Αδελφοποίηση των δύο Δήμων, θέμα που θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο.

6. Οι φωτιές που ξέσπασαν τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως στην δημοτική ενότητα Σολυγείας αποτέλεσαν έναν μεγάλο κίνδυνο για όλη την περιοχή. Ευτυχώς το τελικό αποτέλεσμα ήταν το μικρότερο δυνατό κακό, υπό την έννοια πως δεν είχαμε ούτε θύματα, ούτε αστικές ζημιές σε περιουσίες. Υπήρξε καταστροφή κάποιων καλλιεργειών, αλλά, κυρίως, δασικών εκτάσεων. Για να συμβεί, όμως, αυτό χρειάστηκε να έρθουμε σε σύγκρουση με την ηγεσία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας απαιτώντας την ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Το δεύτερο που επισήμανε ο δήμαρχος Κορινθίων ήταν πως υπήρξαν πάρα πολλές ακόμα φωτιές σε διάφορα σημεία του δήμου. Αυτές οι
φωτιές, όμως, δεν πήραν έκταση γιατί τις διαχειρίστηκαν οι εθελοντικές ομάδες που έχουμε και οι οποίες κάνουν σπουδαία δουλειά. Τόσο ως δήμος όσο και ως τοπική κοινωνία τους ευχαριστούμε…

7. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πήραμε σημαντικές αποφάσεις για τρία θέματα. Το πρώτο αφορά την δημιουργία δύο νέων χώρων στάθμευσης, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών. Ο πρώτος δημιουργείται στο νεκροταφείο των Αθικίων και ο δεύτερος στην Αρχαία Κόρινθο.

8. Το δεύτερο θέμα είναι κοινωνικού χαρακτήρα και αναδεικνύει το ενδιαφέρον της διοίκησης του δήμου για τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Έτσι θα στηρίξουμε τις οικογένειες που θέλουν να κάνουν παιδιά με την χορήγηση επιδόματος 1.000 ευρώ, για κάθε παιδί που αποκτούν. Προϋπόθεση είναι να μένουν μόνιμα και νόμιμα στον Δήμο Κορινθίων, με την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας να προκύπτει μέσω της δήλωσης Ε1 και του αριθμού παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.

9. Τέλος, ο δήμος δημιουργεί το κοινωνικό δίκτυο «Όλοι Μαζί» μέσα από το οποίο αναβαθμίζουμε ήδη παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες (κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό συσσίτιο, το κοινωνικό ιατρείο – φαρμακείο, η κοινωνική ιματιοθήκη κ.λπ.) ενώ ταυτόχρονα δημιουργούμε και νέα προγράμματα, όπως το πολύ σημαντικό «πακέτο φοιτητή», το κοινωνικό βιβλιοπωλείο, το κοινωνικό πλυντήριο, το κοινωνικό κομμωτήριο και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής

otavoice

Ιστορική μέρα για τον Δήμο Κηφισιάς τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου

otavoice

Η καρδιά της Δημιουργικής Απασχόλησης χτυπά στην Καλαμαριά

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: Μήνυση κατά αγνώστων για απόπειρα εξαπάτησης στο όνομα του Δήμου

otavoice

ΠΣτΕ: Χρηματοδότηση για τη λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωση

otavoice

Δ. Πεντέλης: Τα πέντε στάδια του πένθους

otavoice