OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Ν. Ιωνίας: Έγινε το επόμενο βήμα για την ΕΡΙΟΤΕΚ

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης παραχώρησε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στον Επικοινωνία 94fm.

Για τις επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής

• Προετοιμάζουμε τις Ιωνικές μέρες, μετά από πολλά χρόνια, οι οποίες θα διεξαχθούν το διάστημα 8 έως 15 Σεπτεμβρίου. Το κεντρικό σημείο όπου θα υπάρχουν τα περίπτερα θα είναι στον Άγιο Γεώργιο και θα υπάρχουν καθημερινά πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Αυτό το διάστημα τρέχουμε την διαδικασία των αναθέσεων και των διαγωνισμών έτσι ώστε να είναι όλα διαφανεί και νόμιμα.

• Είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για να παραδώσουμε τον Σεπτέμβριο το Δημοτικό Στάδιο, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα, ενώ παράλληλα ξεκινάμε τις εργασίες και στο βοηθητικό κομμάτι, το οποίο θα παραδοθεί το αργότερο έως τον Οκτώβριο.

• Έχουμε σε εξέλιξη εργολαβίες για τα σχολεία, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι αυτή την περίοδο είναι κλειστά τα σχολεία.

Για τα έργα που έμειναν στάσιμα την προηγούμενη 4ετια

• Κάνουμε αγώνα, σε συνεργασία και συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών, να επανεκκινήσουμε τα μεγάλα έργα που σταμάτησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή.

• Όσο αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, μέσα στους 52 Δήμους που βγήκαν τώρα, η Νέα Ιωνία δεν είναι μέσα. Κάνουμε αγώνα δρόμου για να ενταχθούμε, έχουμε 200 Δήμους μπροστά μας.

• Την ανάπλαση της Πλατείας Μουταλάσκη και Αναπήρων θα μπορούσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να τις είχε περάσει στο πράσινο ταμείο ξεχωριστά, ένα χρόνο πριν της δημοτικές εκλογές. Δυστυχώς τις πέρασαν καθυστερημένα και τις δυο μαζί, χωρίς πρόβλεψη για πράσινο και με χρήματα που δεν επαρκούν για την ανάπλαση τους.

• Τώρα που αναλαμβάνουμε εμείς θα βάλουμε 25 δέντρα που δεν είχαν προβλεφθεί, ενώ οι εργολάβοι θα μας παραδώσουν και γκαζόν που δεν είχε προβλεφθεί να παραδοθεί μαζί με την πλατεία Αναπήρων. Παρεμβαίνουμε ουσιαστικά για να παραδώσουμε πλατείες πράσινες. Η διαφορά, του πως εννοούμε εμείς τις σύγχρονες πλατείες, θα φανεί όταν θα παραδώσουμε τις δικές μας που θα έχουμε κάνει εξ αρχής και εξ ολοκλήρου, όπως η πλατεία Τσαλδάρη και Υγείας.

Για τα οικονομικά του Δήμου

• Ο τρόπος που η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διεκδίκησε το ΕΣΠΑ ήταν αναποτελεσματική με αποτέλεσμα να μην έχουμε πάρει χρήματα.

• Η απουσία του Δήμου μας όλα αυτά τα χρόνια από τις διεκδικήσεις του ΕΣΠΑ και άλλων οικονομικών πακέτων δυστυχώς δεν μας κατέστησε σοβαρούς διεκδικητές και δεν έχουμε μερίδιο στην πίτα που μοιράστηκε.

• Όσο αφορά στο θέμα της ΕΡΙΟΤΕΚ όπου είναι η μεγάλη καυτή πατάτα που κληρονομήσαμε, οι χειρισμοί που έγιναν ήταν ανεκδιήγητοί και καταστροφικοί. Φυσικά και θα αποδοθούν οι ευθύνες. Μαζί με την σοβαρή αντιπολίτευση θα διεκδικήσουμε να σώσουμε την ΕΡΙΟΤΕΚ.

• Για να πάρουμε το δάνειο για την απαλλοτρίωση της ΕΡΙΟΤΕΚ θα πρέπει ο κωδικός που θα στείλουμε στην αποκεντρωμένη Διοίκηση να έχει χρήματα. Αυτός είναι και ο λόγος όπου τελευταία στιγμή τον προηγούμενο Αύγουστο δεν προχώρησε το θέμα αυτό, γιατί δεν υπήρχαν χρήματα στον κωδικό.

• Αυτό το θέμα θα λήξει στο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνουν οι απαλλοτριώσεις ΕΡΙΟΤΕΚ και 92Κ. Θα βάλουμε χρήματα στους κωδικούς για να μπορούμε να δουλέψουμε.

• Πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι ότι η πιστοληπτική μας ικανότητα είναι πολλαπλάσια του δανεισμού μας άρα δεν επιβαρύνεται ο Δήμος. Το λέω κατηγορηματικά δεν θα επιβαρυνθούν οι δημότες απο το δάνειο.

Για το προσωπικό και την στελέχωση του Δήμου

• Θέλουμε να φτιάξουμε, με βάση τις ικανότητες του καθενός, το προσωπικό του Δήμου, τις υπηρεσίες ώστε να μπορούν να αποδώσουν, δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα στρατό ημετέρων.

• Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ανταπόκρισή των συναδέλφων μου το πρώτο εξάμηνο. Όλοι δείχνουν αυταπάρνηση και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

• Υπάρχουν ελλείψεις στην κοινωνική υπηρεσία, στο ΚΕΒΡΕΦΟ, στις κεντρικές δομές, το οικονομικό τμήμα, στο τμήμα προσωπικού, στην τεχνική υπηρεσία.

• Πήγαμε στον Εύδημο γιατί δεν μπορούσαμε να κάνουμε μελέτες. Πρέπει το κεντρικό κράτος να αποφασίσει τι θέλει να κάνει. Δεν μπορεί να μας αποψιλώνει τις τεχνικές υπηρεσίες και να προσφεύγουμε στις αναπτυξιακές εταιρίες για να μπορούμε να δουλέψουμε.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Κατερίνης: Ο τουρισμός, το αναπτυξιακό κλειδί της παραλιακής ζώνης

otavoice

ΠΚΜ: Ασφαλτικές εργασίες στη 12η Επαρχιακή Οδό και συντήρησης στην Περιφερειακή Θεσσαλονίκης

otavoice

Δ. Ήλιδας: Τεράστια επιτυχία στο τουρνουά Beach Soccer, στην παραλία Κουρούτας

otavoice

Ξεκίνησε το έργο συνολικής ανάπλασης πλέγματος δρόμων σε Κορδελιό και Εύοσμο

otavoice

Λαγκάδια Γορτυνίας: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Νίκου Πλουμπίδη

otavoice

Ουσιαστικές και σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Καστοριάς στην Αθήνα

otavoice