OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν είναι πεδίο μικροπολιτικών συμφερόντων – Η διοίκησή μας δε διαχωρίζει εργαζόμενους

Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι θα διαθέτει τη φετινή εκπαιδευτική χρονιά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, οι οποίες θα είναι πλήρους απασχόλησης, όπως είχε δεσμευτεί η διοίκηση και θα αναλάβουν τα καθήκοντά τους με τον πιο οικονομικό τρόπο για τον δήμο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης ότι θα καλυφθούν όλες οι ανάγκες της υπηρεσίας.

Την περσινή εκπαιδευτική χρονιά ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου απασχολούσε 113 σχολικές καθαρίστριες, ενώ φέτος θα απασχολήσει συνολικά 125.

Αν χρειαστούν περισσότερες σχολικές καθαρίστριες, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου προφανέστατα θα προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, αφού για τη σημερινή διοίκηση δεν χωράει καμία έκπτωση σε ό,τι αφορά την υγιεινή των παιδιών μας στα σχολεία.

Κατανοούμε πολύ καλά ότι καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους κάποιοι βγάζουν ανακοινώσεις. Η διοίκησή μας παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για την αύξηση αλλά και τη βελτίωση των σχολικών κτιρίων του δήμου μας, καθώς και για τη μεταφορά σε κατάλληλο κτίριο του Ειδικού Σχολείου Ελευθερίου – Κορδελιού. Ίσως κάποιοι να θεωρούν ότι με κάποιο μαγικό ραβδί θα μπορούσαν να λυθούν τα προβλήματα που γιγαντώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και τα οποία εμείς κληρονομήσαμε.

Είναι η πρώτη σχολική χρονιά που θα βρίσκεται στα καθήκοντά της η νέα διοίκηση και οι πολίτες να είναι σίγουροι ότι πολλές από τις στρεβλώσεις θα διορθωθούν. Είναι ντροπή και δεν ταιριάζει στον δήμο μας να αποτελεί πεδίο μικροπολιτικών συμφερόντων ο χώρος που αφορά την υγιεινή των παιδιών μας.

«Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να προσλαμβάνονται συγκεκριμένοι άνθρωποι για τον καθαρισμό των σχολείων, μπορεί να βγει να το δηλώσει ευθέως. Θα πρέπει, όμως, να μας πει και δημόσια το λόγο. Η δική μας διοίκησή δεν πρόκειται ποτέ να διαχωρίσει εργαζόμενους σε ημέτερους και μη. Δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι και αυτό θα το υπερασπιστούμε με κάθε κόστος», αναφέρει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

Σχετικά Άρθρα

Η δέσμευση Σταϊκούρα στον δήμαρχο Ρόδου για το νέο 12θεσιο Σχολείο Αρχαγγέλου

otavoice

Μενδώνη: «Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας»

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε νέα προσπάθεια έξωσης

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους Δήμους- Δεν υποχωρούμε- Θα αντισταθούμε»

otavoice

ΠΝΑ: Στους Λειψούς ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Γ. Κρητικός

otavoice

Δ. Ωρωπού: Καθορισμός τέλους αποκομιδής- Ενημερώση πολιτών

otavoice