OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσκεψη Δ. Πτωχού στις περιοχές της Κορινθίας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Τις περιοχές της Κορινθίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές επισκέφθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους και τους παραγωγούς της Κορινθίας που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές.

Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση στήριξη των πληγέντων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ σημείωσε ακόμα ότι δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού, καθώς η αντιπυρική περίοδος παραμένει σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, είχε συνάντηση με Δημάρχους, Προέδρους κοινοτήτων και εκπροσώπους των τοπικών αρχών, όπου συζητήθηκαν τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ανακούφιση των πληγέντων και τον συντονισμό των δράσεων.

Επίσης, συμμετείχε στη συζήτηση-σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Στιμάγκα Κορινθίας, με παραγωγούς της περιοχής, παρουσία, μεταξύ άλλων, του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστου Δήμα, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στρατάκου, του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου και της Μαριλένας Σούκουλη (Βουλευτής Νομού Κορινθίας).

Τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, Σωτήρης Μουρίκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Σπυρίδωνας Ζαχαριάς, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθηνά Κόρκα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μάρκος Λέγγας και στελέχη της ΠΕ Κορινθίας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σε διαρκή επαφή με τους τοπικούς φορείς και τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης και να προσαρμόζει τις δράσεις της ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν.

Σχετικά Άρθρα

Παρουσιάστηκε το μάστερ πλαν για την ολιστική ανάπλαση της Ανατολικής Καλαμάτας

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Αποκομιδή υπόγειων κάδων ανακύκλωσης από ΕΔΣΝΑ και Περιφέρεια

otavoice

Δ.Τρικκαίων: Επιχειρηματικές συνεργασίες στην ημερίδα για τις Ελληνογερμανικές σχέσεις

otavoice

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών δημιουργείται στον Δήμο Αγ.Βαρβάρας

otavoice

Δ. Κουρέτας για πανώλη: “Να κηρυχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

otavoice

Δ. Ωραιοκάστρου: Μέτρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων από τον καύσωνα

otavoice