OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Φ. Ζαΐμης για το Πρόγραμμα: «Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα της ΕΕ Erasmus «Πορτογαλία – Ελλάδα- Σουηδία» στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας σε συνεργασία με τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Πατρών οργάνωσε επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος μαθητών από την Πορτογαλία και κατοίκων της περιοχής Klippans της Σουηδίας.

«Η ώσμωση νέων και έμπειρων ανθρώπων είναι σημαντική. Σεβόμενοι τις πολιτιστικές μας διαφορές αντιλαμβανόμαστε ότι τελικά είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν.

Συγχαρητήρια στον υπάλληλο της Περιφέρειας, Αλέξανδρο Χάιδα για την άψογη εκτέλεση και οργάνωση του προγράμματος», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε τα εξής: «τα προγράμματα Erasmus είναι αναγκαία καθώς προάγουν τη μαθησιακή κινητικότητα ατόμων και ομάδων, καθώς και τη συνεργασία, την ποιότητα, την ένταξη και την ισότητα, την αριστεία, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία σε επίπεδο οργανώσεων και πολιτικών στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης».

Στη συνέχεια, όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από την Καραπάνου Βίκυ, στέλεχος του Τμήματος Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού και Απασχόλησης:

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι ένας τόπος πλούσιος σε ομορφιά, ιστορία και παραδόσεις, με σπουδαίους ανθρώπους, που έχουν σταθεί πρωταγωνιστές και συνέβαλλαν στη χάραξη της πορείας της Πατρίδας μας, έως τώρα. Στόχος μας είναι η ανάδειξη και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων καθώς και η κινητοποίηση της δημιουργικών δυνάμεων του τόπου μας, καθιστώντας μια Περιφέρεια θελκτική και αναταγωνιστική».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και με σκοπό την ομαλή, επιτυχή διοργάνωση καθώς και την προώθηση-ανάδειξη της Περιφέρειας, προβλήθηκε πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) των Περιφερειακών Ενοτήτων, Αχαΐας-Ηλείας-Αιτωλοακαρνανίας,ενώ διανεμήθηκαν αφιερωματικά φυλλάδια και λευκώματα.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice