OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η καρδιά της Δημιουργικής Απασχόλησης χτυπά στην Καλαμαριά

Ένα πρόγραμμα ξεχωριστό, στο οποίο αποτυπώνεται η ίδια η έννοια της δημιουργικότητας, γεμάτο φαντασία, γνώσεις, χαμόγελα και βασισμένο στον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη και την ουσία της κοινότητας, απολαμβάνουν οι μικροί μαθητές της Καλαμαριάς.

Η Θερινή Δημιουργική Απασχόληση του Δήμου Καλαμαριάς, στην οποία συμμετέχει αριθμός ρεκόρ παιδιών, συμπλήρωσε ήδη τέσσερις εβδομάδες, με τη δημοτική αρχή και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Πολιτισμού, να αποδεικνύουν ότι το πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας, μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη ως ένα αληθινό σχολείο ψυχαγωγίας και ερεθισμάτων για τα παιδιά και όχι ως απλό μέσο «φύλαξης».

Με την πολύτιμη συμπαράσταση πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης, που ανταποκρίθηκαν με θέρμη και ενθουσιασμό στο κάλεσμα του Δήμου, το καλοκαίρι στην πόλη έγινε παιχνίδι αξέχαστο και ένα ταξίδι στα νερά της τέχνης, της επιστήμης, του αθλητισμού και του πολιτισμού για εκατοντάδες παιδιά.

Από ρομποτική έως ιστιοπλοΐα, από χειροτεχνίες μέχρι μαθήματα για το πώς γίνεταιτο «ματ» στο σκάκι, από κατασκευή κουκλόσπιτων έως μαθήματα κιθάρας και χορών, το φετινό πρόγραμμα της Δημιουργικής Απασχόλησης είναι αντάξιο των ονείρων και των δυνατοτήτων των παιδιών του σήμερα, των προσδοκιών των γονέων και της αντίληψης και του σχεδίου του Δήμου για σχολεία ανοιχτά, για μία παιδεία πραγματική και στη βάση της αντιμετώπισης του μαθητή ως άτομο πολυδιάστατο.

Στον Δήμο Καλαμαριάς νιώθουμε βαθιά ικανοποίηση που παρά τις μεγάλες οικονομικές αντιξοότητες, το πρόγραμμα της Θερινής Απασχόλησης είναι πιο δημιουργικό, πιο πλούσιο, πιο ποικίλο και ποιοτικό από ποτέ. Και ευχαριστούμε θερμά τους δεκάδες συμπολίτες μας που προσφέρουν καθημερινά γνώσεις και
όνειρα στα παιδιά. Η προσφορά τους είναι ανεκτίμητη και μας γεμίζει όλους με αισιοδοξία πως η Καλαμαριά θα γίνει και πάλι ο Δήμος πρότυπο, ο Δήμος που αξίζει να ζεις και να δημιουργείς, η καλή μεριά της πόλης…

Σχετικά Άρθρα

ΠΔΕ: Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής

otavoice

Ιστορική μέρα για τον Δήμο Κηφισιάς τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: Μήνυση κατά αγνώστων για απόπειρα εξαπάτησης στο όνομα του Δήμου

otavoice

Δήμαρχος Κορινθίων: Οι εννέα δράσεις για καθημερινότητα, εξωστρέφεια, περιβάλλον

otavoice

ΠΣτΕ: Χρηματοδότηση για τη λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωση

otavoice

Δ. Πεντέλης: Τα πέντε στάδια του πένθους

otavoice