OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η υγεία του λαού της Πετρούπολης δεν είναι θέμα τύπων αλλά ουσίας

«Σχετικά με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η 2η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε.) ως τοποθέτηση σε αναφορές του Δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

1) Γνωρίζουμε καλά ότι τα ιατρεία που λειτουργούν στην Πετρούπολη “ανήκουν διοικητικά στο Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) Αγίων Αναργύρων”. Για εμάς και τους κατοίκους της Πετρούπολης, όμως, δεν μετράνε οι τύποι αλλά η ουσία, η οποία παραμένει ότι σε μια πόλη περίπου 80.000 κατοίκων η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) είναι ελλιπής με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Απαίτηση των Πετρουπολιωτών αλλά και ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Υγείας στην πόλη μας, πλήρως στελεχωμένου, με 24ωρη λειτουργία που θα καλύπτει ολόπλευρα τις ανάγκες Π.Φ.Υ. Ο Δήμαρχος στη συνέντευξή του αναφέρει το πάνδημο αίτημα της κοινωνίας της Πετρούπολης.

2) Για εμάς η υγεία των ανθρώπων είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, δεν μπορεί να μπαίνει στο ζύγι κόστους-οφέλους, το οποίο οφείλει να εξασφαλίζει το κράτος. Σε αυτήν την κατεύθυνση να υπενθυμίσουμε επιπλέον ότι ο Δήμος μας ιεραρχώντας την ανάγκη για σύγχρονες δομές υγείας έχει παραχωρήσει οικόπεδο ιδιοκτησίας του ώστε να στεγάζονται τα ιατρεία και οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.).

3) Στο δελτίο Τύπου η 2η Υ.Πε. ισχυρίζεται πως οι ανάγκες των κατοίκων του Δήμου Πετρούπολης (ενός από τους ελάχιστους, βάσει των επίσημων στοιχείων, με συνεχή πληθυσμιακή αύξηση) καλύπτονται από το Κ.Υ. των Αγίων Αναργύρων και το παράρτημά του την στιγμή μάλιστα που είναι γνωστό ότι το ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό δεν επαρκεί σε καμία περίπτωση για να καλύψει ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες της πόλης μας. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι στο παράρτημα της Πετρούπολης απασχολούνται 4 γιατροί (3 Παιδίατροι και 1 Παθολόγος).

Επιπλέον η απόσταση των 4χλμ. της Πετρούπολης από το Κ.Υ. δεν υποκαθιστά την έλλειψη υποδομών και υγειονομικού προσωπικού για την πρωτοβάθμια περίθαλψη πάνω από 250.000 κατοίκων των γύρω δήμων.

Άλλωστε οι φορείς της περιοχής αλλά και οι ίδιοι οι υγειονομικοί έχουν αναδείξει κατά καιρούς το πρόβλημα της υποστελέχωσης κάτι που έχει αντανάκλαση και στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τα γεγονότα και η πραγματικότητα, λοιπόν, τεκμηριώνουν την αναφορά του Δημάρχου Πετρούπολης πως αποτελεί “βασικό πρόβλημα η υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας”, πως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (Π.Φ.Υ.) είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα ελλιπής».

Σχετικά Άρθρα

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, η Γιορτή Δημοκρατίας

otavoice

Ψηφίστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Πεντέλης

otavoice

Στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κ. Τσιάρας για τα κρούσματα πανώλης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ενθουσίασε το GNC 3on3, στην παραλία Συλιβαινιωτίκων Ακράτας

otavoice

Δ. Παπαχρήστου: «Φέτος ο Σαρωνικός έχει την πιο ετοιμοπόλεμη Πολιτική Προστασία»

otavoice