OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ίδρυση Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμων Αιγιαλείας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου έλαβε χώρα η υπογραφή του καταστατικού ίδρυσης Αναπτυξιακού Οργανισμού των Δήμων Αιγιαλείας και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Οι Δήμαρχοι κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος και Βλάσης Τσιώτος υπέγραψαν με ικανοποίηση το καταστατικό ίδρυσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ Α.Ε. – Α.Ο.Τ.Α.» .

Πρόκειται για ένα δυναμικό αναπτυξιακό εργαλείο, μια δημοτική εταιρεία η οποία σκοπό έχει να συνδράμει τις τεχνικές υπηρεσίες των δύο δήμων αλλά και άλλων ΟΤΑ, στην εκπόνηση μελετών, καθώς και στην εκτέλεση, εποπτεία και επίβλεψη δημοτικών έργων.

Η δημιουργία του Αναπτυξιακού Οργανισμού θα δώσει μεταξύ άλλων την δυνατότητα στους δύο Δήμους να στοχεύσουν και να εκμεταλλευτούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα αναγκαίες χρηματοδοτήσεις εθνικών, ευρωπαϊκών ή διεθνών χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.

Χρηματοδοτήσεις απαραίτητες για την αγροτική οικονομία, την τουριστική αναβάθμιση, την επιχειρηματική στήριξη, την ενεργειακή αυτονομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η συνεργασία δύο όμορων Δήμων με κοινά χαρακτηριστικά, προβλήματα, αλλά και συγκριτικά πλεονεκτήματα, αναβαθμίζει την επιχειρησιακή τους ικανότητα και συμβάλει αποφασιστικά στην αναπτυξιακή πορεία τους, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Μετά την υπογραφή του ιδρυτικού καταστατικού, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, δήλωσε:

«Η σημερινή υπογραφή αποτελεί είναι επιστέγασμα μιας συνεργασίας που αποφασίσαμε και τα δύο δημοτικά συμβούλια και που θα δώσει ανάπτυξη στην περιοχή, όχι μόνο στους δικούς μας Δήμους αλλά και σε όλον τον Κορινθιακό Κόλπο.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι με αυτή την πρωτοβουλία θα έχουμε τη δυνατότητα να φέρουμε ουσιαστική ανάπτυξη και να πραγματοποιήσουμε το καλύτερο δυνατό για τους δήμους μας. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Τσιώτο για την καλή συνεργασία και είμαι βέβαιος πως, μέσα από αυτή την εταιρεία θα δώσουμε ώθηση στην περιοχή. Κοινός τόπος είναι να κάνουμε έργα και για τις δύο περιοχές με τη συνεχιζόμενη παραλιακή μας ζώνη αλλά και τον ορεινό μας όγκο, να προχωρήσουμε σε έργα υποδομής και ταυτόχρονα ανάπλασης και αναψυχής, δίνοντας προτεραιότητα και έμφαση στις δυνατότητες του τουρισμού και για τις δύο περιοχές. Θέλουμε να αποτελέσουμε τόπο έλξης και επισκεψιμότητας και ευχάριστης διαμονής.

Αυτός ο αυτοδιοικητικός οργανισμός είναι ένα ευέλικτο εργαλείο που θα λειτουργήσει προς όφελος όλων μας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσης Τσιώτος δήλωσε:

«Θα ήθελα να τονίσω ότι είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τους δήμους μας. Δεν το κάναμε πρόχειρα και επιπόλαια, το συζητάμε πολύ καιρό και τα δύο δημοτικά συμβούλια βλέπουμε με τον ίδιο τρόπο αυτό το σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις τεχνικές μας υπηρεσίες, έχουμε σημαντικούς στρατηγικούς στόχους να διεκπεραιώσουμε μέσα από αυτή τη συνεργασία.

Είχαμε και άλλες προτάσεις από άλλους Δήμους αλλά μετά από αρκετές συνομιλίες με τον κ. Καλογερόπουλο πειστήκαμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη σύμβαση, αφού είμαστε δύο δήμοι με τα ίδια χαρακτηριστικά και όμοροι, έστω και σε διαφορετικές Περιφέρειες.

Πιστεύω ότι θα προσφέρουμε ό,τι καλύτερο στους κατοίκους μας.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σε απόλυτη επιφυλακή η Περιφέρεια για την πανώλη των αιγοπροβάτων»

otavoice

Δ.Κατερίνης: Άμεση ανταπόκριση σε αίτημα της Εισαγγελίας για καθαριότητα-απολύμανση

otavoice

100 κάδους ανακύκλωσης παρέλαβε ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης

otavoice

Π.Δ.Μ: Συντήρηση και αποκατάσταση Ναών και Μονών της Ι.Μ. Καστοριάς

otavoice

Δ.Πετρούπολης: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι «Καλοκαιρινοί Παιδότοποι»

otavoice

Διαγωνισμούς για τέσσερα έργα στην Π.Ε. Λευκάδας, υπέγραψε ο Γ. Τρεπεκλής

otavoice