OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

Την εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου για πριμοδότηση της εντοπιότητας στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε να φρενάρει η αιμμοραγία στους νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, σχολίασε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος. 

Είναι γνωστό ότι επιτυχόντες από άλλες περιοχές από την πρώτη ημέρα της πρόσληψης τους επιδιώκουν την μετακίνηση τους σε δήμους προτίμησης τους, με αποτέλεσμα οι νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι να μένουν χωρίς προσωπικό.

Ο κ. Χατζημάρκος χαιρέτισε την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών, την οποία όπως είπε περιμένουμε με ανυπομονησία και είναι μεγάλης αξίας για την νησιωτική Ελλάδα.

Αναλυτικά ο κ. Χατζημάρκος ανέφερε:

Καλημέρα, καλή εβδομάδα.

Αναρωτιόμαστε χρόνια γιατί δεν είναι στελεχωμένος ο δημόσιος τομέας στα νησιά μας. Μα γιατί, έχουμε καταργήσει την λογική και τον ρεαλισμό.
Στα νησιά μας, ειδικά στα μικρά, ένα κορίτσι η ένα αγόρι που θέλει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για την στελέχωση του δημόσιου τομέα, αν πετύχει το πιθανότερο είναι να βρεθεί σε κάποιον τόπο εκατοντάδες μίλια μακριά. Γιατί να μην επιβραβεύεται η απόφαση ενός νέου ανθρώπου που ζει σε νησί να ενδιαφερθεί για κάποια θέση στο νησί του; Έτσι, ούτε το στεγαστικό, ούτε το κόστος ζωής η το κόστος των μετακινήσεων θα λειτουργεί αποτρεπτικά. Έτσι, θα πάψει όποιος πετύχει την πρόσληψη του σε νησί μας να ασχολείται νυχθημερόν, και χρησιμοποιώντας κάθε τρόπο, για το πως θα καταφέρει να μετακινηθεί στην ηπειρωτική χώρα.

Η εξαγγελία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, για κατάθεση στο Κοινοβούλιο νόμου που θα πριμοδοτεί την εντοπιότητα στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, είναι εξαιρετική είδηση για τα νησιά, αλλά και για τις ορεινές περιοχές στις οποίες επίσης αναφέρεται.

Γιατί, μόνο με διαπιστώσεις δεν πάμε πουθενά. Μετά την διαπίστωση, χρειάζεται δράση, απόφαση, σχέδιο αντιμετώπισης.

Περιμένουμε με ανυπομονησία αυτή την αλλαγή, μεγάλης αξίας για τη νησιωτική Ελλάδα, που μπορεί να ανατρέψει με καθοριστικό τρόπο τις διαμορφωμένες συνθήκες στην στελέχωση του δημόσιου τομέα των νησιών και φυσικά αυτό το πιστώνουμε στον Υπουργό που όχι μόνο διαπίστωσε, αλλά κατάλαβε και πήρε πρωτοβουλία.

Σχετικά Άρθρα

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice

ΚΕΔΕ: Συνάντηση του Προεδρείου Επιτροπής Ορεινών Περιοχών, με τον Μ. Κόνσολα

otavoice