OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΚΕΔΕ: Συνάντηση του Προεδρείου Επιτροπής Ορεινών Περιοχών, με τον Μ. Κόνσολα

Το πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων, η δημιουργία ανεξάρτητης Υποεπιτροπής Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, συζητήθηκε διεξοδικά στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου, μεταξύ του Βουλευτή Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνου Κόνσολα, με τους Δημάρχους Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη και Αργιθέας, Ανδρέα Στεργίου.

Ο κ. Κόνσολας είναι ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και των αυτόνομων Υποεπιτροπών Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής των Ελλήνων, συνεπώς η θεσμική και πολυεπίπεδη συνεργασία με το Προεδρείο της Επιτροπής Ορεινών Περιοχών της ΚΕΔΕ κρίνεται ως απαραίτητη και απολύτως αναγκαία, καθώς, αυτήν την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων σχετικών με τις ορεινές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα εποικοδομητικής αυτής επίσημης σύσκεψης εργασίας, επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα ομοθυμίας και διάθεσης πολύτιμης σύμπλευσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Επισημάνθηκε, η πράγματι θετική πρωτοβουλία, να δημιουργηθεί ανεξάρτητη Υποεπιτροπή Ορεινών Περιοχών στη Βουλή, με πρωτοβουλία του του Βουλευτή Μάνου Κόνσολα και τη συνεργασία με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των ορεινών Δήμων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, τέθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων βημάτων και οριστικοποιήθηκε η απόφαση για πραγματοποίηση της πρώτης εξειδικευμένης συνεδρίασης, στην αρμόδια ξεχωριστή πλέον υποεπιτροπή, με συγκεκριμένη θεματολογία ορεινότητας.

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice