OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νικολάκου: «Η αλήθεια για την μονάδα αφαλάτωσης στο Δήμο Δυτικής Μάνης»

Τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για την προμήθεια μονάδας αφαλάτωσης υφάλμηρου νερού για τις ανάγκες υδροδότησης του Δήμου Δυτικής Μάνης, επιχειρήθηκε ένα επικοινωνιακό τσουνάμι εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής του κ. Πτωχού , το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά γεγονότα.

Ο κ. Περιφερειάρχης έφθασε στο σημείο να δηλώσει ότι η μέθοδος της αφαλάτωσης είναι μία δική του πρωτοποριακή έμπνευση (!), για να λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης, κάτι το οποίο επικρότησε και ο παριστάμενος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος, παρότι γνώριζε την αλήθεια.

Επειδή μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει ως μέλη της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» ότι καταδικάζουμε κάθε πολιτική πρακτική λαϊκισμού και ψηφοθηρίας, απ’όπου και αν αυτή προέρχεται, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια για το συγκεκριμένο έργο.

Παραθέτουμε τις ομόφωνες αποφάσεις των Συλλογικών Οργάνων της προηγούμενης Περιφερειακής θητείας, για να αποδείξουμε ότι ο κ. Πτωχός όχι μόνο δεν έχει εμπνευστεί το συγκεκριμένο έργο αλλά δεν έχει συμβάλει στο παραμικρό στη διαδικασία δέσμευσης της πίστωσης, στην έγκριση σκοπιμότητας, στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης και φυσικά ούτε στη δημοπράτηση του.

-Με την 185/24.4.2023 (ΑΔΑ: 9ΠΨΛ7Λ1-Ο7Α) ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Δυτικής Μάνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.
-Με την υπ’αριθμ. πρωτ.285658/21.8.2023 απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (ΑΔΑ: 6Ν2Π7Λ1-1Ν1) εντάχθηκε η πράξη, με κωδικό ΟΠΣ 5220165 στο «ΠΠΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2021-2025», με συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη 496.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.
-Την 28 η .8.2023 υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για το εν λόγω έργο  μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Δυτικής Μάνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.
-Με την 2144/29.8.2023 απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εντάχθηκε το έργο με κωδικό (2023ΝΠ226000015220165) στη ΣΑ ΝΠ226, με προϋπολογισμό 496.000€.
– Με την υπ’αριθμ. 1027/18.9.2023 (ΑΔΑ: Ω8ΒΣ7Λ1-ΝΥ4) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του διαγωνισμού και τα τεύχη δημοπράτησης.

Πάγια θέση μας είναι, το ίδιο άλλωστε κάναμε όταν η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή προσπάθησε να εκμεταλλευτεί έργα της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη, να καταγγέλλουμε παρόμοιες πολιτικές πρακτικές που στόχο έχουν να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες. Επίσης οφείλουμε να στηλιτεύσουμε την πολιτική συμπεριφορά του πρώην και νυν Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος δεν βρήκε το σθένος να πει ούτε μία κουβέντα, ούτε καν για να υπερασπιστεί τον ίδιο του τον εαυτό.

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές ότι τα έργα ανήκουν στους πολίτες και δεν έχουν «πατερούληδες» αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να μπορούν κάποιοι να αποκρύπτουν την αλήθεια.

Ντίνα Νικολάκου

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

&
Αντωνία Μπούζα

Υπεύθυνη συντονίστρια της «Νέας Πελοποννήσου» στην Π.Ε. Μεσσηνίας

Σχετικά Άρθρα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε οκτώ Περιφέρειες για αύριο Τρίτη 30/7

otavoice

Ο γιατρός Δήμαρχος Σουλίου έκανε εφημερία σε νοσκομείο, λόγω έλλειψης προσωπικού

otavoice

Με την Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού «έριξε αυλαία» η Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας

otavoice

Δ. Καβάλας: Επίδειξη περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και πλυσίματος καφέ κάδων

otavoice

Επανέναρξη της υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου στο εμπορικό κέντρο της Κάτω Αχαΐας

otavoice

Δ. Κατερίνης-Κοινωνικό Ιατρείο: Συνάντηση εργασίας Δημάρχου με το προσωπικό της δομής

otavoice