OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Αλεξόπουλος στη Ρακίτα Αχαΐας

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος στη Ρακίτα Αχαΐας: «Εύχομαι η Αγία Παρασκευή να μας δίνει «φως» να προχωράμε ακολουθώντας το παράδειγμά της»

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, όπως αρμόζει σε ένα τοπόσημο της ευρύτερης περιοχής, εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου στη Ρακίτα (Άνω Μαζαράκι) Αχαΐας.

Το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Πανηγυρική θ. Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και στη συνέχεια λιτάνευση της ιεράς Εικόνας, παρουσία πλήθους κόσμου.

«Η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη της Αγίας Παρασκευής, μιας φωτεινής και αγιασμένης μορφής των πρώτων χριστιανικών αιώνων», δήλωσε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, προσθέτοντας: «Μιας Αγίας που τιμάται σε πολλές περιοχές ιδιαίτερα. Σύμφωνα με την ορθόδοξη παράδοση είναι προστάτιδα των ματιών. Αλλά προπαντός είναι υπόδειγμα εναρέτου βίου και πίστεως. Σ’ αυτή την εποχή της μεγάλης διαφθοράς εύχομαι να μας δίνει «φως» να προχωράμε, ακολουθώντας το παράδειγμά της, με καλοσύνη, αρετή και σύνεση».

Σχετικά Άρθρα

Το αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου εγκαινίασε η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

otavoice

ΠΔΕ-Β. Γιαννόπουλος : «Οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση σε προτεραιότητα»

otavoice

Αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού σε γειτονιές, πλατείες και σχολεία της Πάτρας

otavoice

«Συμπολιτεία»: Οι πολίτες μας αποκτούν έναν χώρο «στολίδι» στη Νέα Πεντέλη

otavoice

Συνάντηση Λέντζα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών

otavoice

Χ. Δούκας: Κάποιοι σχεδιάζουν λουκέτα, δεν θα το επιτρέψουμε…

otavoice