OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Πρέβεζας

Με την κατακύρωση του διαγωνισμού και την ανάδειξη της «Σ ΦΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε», ως οριστικού αναδόχου, ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το έργο «κατασκευή Διοικητηρίου για την Π.Ε. Πρέβεζας, το οποίο έχει προϋπολογισμό € 2.364.160,39.

Επόμενο βήμα είναι η υπογραφή της Σύμβασης και ο προβλεπόμενος έλεγχός της, ώστε στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι εργασίες, κάτι που εκτιμάται να γίνει εντός του τρέχοντος έτους.

Όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για την υλοποίηση του έργου, η Περιφέρεια Ηπείρου εκπόνησε τρεις μελέτες οι οποίες εγκρίθηκαν μετά από χρονοβόρες διαδικασίες από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Με την ευκαιρία ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό για την κατασκευή του Διοικητηρίου της Π.Ε. Άρτας, του οποίου επίσης η μελέτη εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων και πλέον θα ακολουθήσει η διαδικασία για την έκδοση οικοδομικής άδειας και εν συνεχεία θα γίνει η δημοπράτησή του.

Εκσυγχρονισμός αρδευτικών έργων ΤΟΕΒ Πεδιάδας Παραμυθιάς

Ένα ακόμη έργο βελτίωσης αγροτικών υποδομών στην περιοχή της Παραμυθιάς προωθείται με σημερινή απόφαση της Περιφερειακής Επιτροπής. Πρόκειται για τη βελτίωση- εκσυγχρονισμό αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Πεδιάδας- Παραμυθιάς» προϋπολογισμού 569.408 ευρώ, έργο για το οποίο σήμερα η Περιφερειακή Επιτροπή κατακύρωσε το διαγωνισμό του με οριστικό ανάδοχο την «ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με δ.τ. GEOGENESIS A.E.». Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Συντήρηση του Δικαστικού Μεγάρου Άρτας

Η Π.Ε. ανέδειξε στη σημερινή της συνεδρίαση τον ανάδοχο (ΙΩΑΝΝΗΣ .Λ. ΤΣΙΡΩΝΗΣ) για «Νέες εργασίες συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου Άρτας», προϋπολογισμού € 148.000.

Άλλες αποφάσεις

Η Π.Ε. στη σημερινή της συνεδρίαση:

Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο «Γ.Ν.& Θ.ΘΩΜΑΣ ΟΕ δ.τ. ΕΡΓΟΤΕΧΝΙΚΗ», του έργου: «Βελτίωση της συνδετήριας οδού των πηγών Κλίφκης με το επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλεντζίου», προϋπολογισμού 240.000 €.

Ανέδειξε οριστικό ανάδοχο (την «Κ. Κράψης – Δ. Γκαρτζώνης ΙΚΕ») για το έργο: «Προμήθεια και τοποθέτηση αντλιών για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στην ΤΚ Συκεών», προϋπολογισμού 90.000 €

Δεκτές από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών οι ενστάσεις της «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε>» για το πριμ έγκαιρης παράδοσης έργων

Δεκτές έγιναν από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών οι ενστάσεις της εταιρείας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Τ.Ε.» κατά των αποφάσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, με τις οποίες δεν είχαν εγκριθεί τα αιτήματα καταβολής πριμ έγκαιρης παράδοσης των έργων «Εργασίες οδού Σταύρου Νιάρχου» και «Μεταφορά Δικτύων ΔΕΥΑΙ». Η Περιφερειακή Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε αποφάσεις συμμόρφωσης με τις αντίστοιχες του Υπουργείου, οι οποίες και θα διαβιβαστούν για τα περαιτέρω στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτησή του στην Περιφερειακή Επιτροπή ανέφερε ότι μετά την απόφαση του Υπουργείου, εάν το θέμα δεν ψηφιστεί από την Περιφερειακή Επιτροπή η Εταιρία θα προσφύγει δικαστικώς και αν δικαιωθεί θα πρέπει τα χρήματα να καταβληθούν από πόρους της Περιφέρειας.

Σχετικά Άρθρα

Η δέσμευση Σταϊκούρα στον δήμαρχο Ρόδου για το νέο 12θεσιο Σχολείο Αρχαγγέλου

otavoice

Μενδώνη: «Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας»

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε νέα προσπάθεια έξωσης

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους Δήμους- Δεν υποχωρούμε- Θα αντισταθούμε»

otavoice

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι

otavoice

ΠΝΑ: Στους Λειψούς ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Γ. Κρητικός

otavoice