OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ι.Ν: Ένταξη δύο πράξεων, προϋπολογισμού άνω των 5 εκατ. ευρώ στο ΕΣΠΑ 2021-27

Την απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα «ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ 2021-27» δύο πράξεων συνολικού προϋπολογισμού 5.051.862,16 € υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

Ειδικότερα, πρόκειται για την πράξη «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ», προϋπολογισμού 1.966.262,16 € και τελικό δικαιούχο το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και για την πράξη «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ KINHTOY ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», προϋπολογισμού 3.085.600 € και τελικό δικαιούχο το Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας.

Αντικείμενο της πράξης «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» αποτελεί η υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών συμβουλευτικής υποστήριξης, στοχευμένης επαγγελματικής κατάρτισης & πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων για 600 ανέργους, περιλαμβανομένων των νέων πτυχιούχων και των μακροχρόνια ανέργων, με έμφαση σε εκείνους οι οποίοι είναι χαμηλής εξειδίκευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Στόχος της πράξης είναι η διάγνωση αναγκών των ωφελουμένων μέσω της συμβουλευτικής υποστήριξης τους και η ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων και απόκτηση γνώσεων σε ειδικότητες / τομείς που μπορούν να αξιοποιηθούν για την απασχόληση και την προώθησή τους σε τομείς συμβατούς με τη Μελέτη Διάγνωσης των Αναγκών Αγοράς Εργασίας ΠΙΝ και την Περιφερειακή Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης ΠΙΝ.

Το περιεχόμενο της επαγγελματικής κατάρτισης και πιστοποίησης θα αφορά σε κλάδους και τομείς της RIS3 για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα στους τομείς αγροδιατροφή & γαστρονομία, βιομηχανία της εμπειρίας (τουρισμός, πολιτισμός και δημιουργική οικονομία), οι οποίοι αποτελούν τους δυναμικούς τομείς της ΠΙΝ και μπορούν να απορροφήσουν τους ωφελούμενους.

Αντίστοιχα, αντικείμενο της πράξης «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ KINHTOY ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» αποτελεί η προμήθεια και εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, καθώς επίσης και η προμήθεια οχημάτων και αναβάθμιση και επέκταση του πληροφοριακού συστήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Αναλυτικά, τα υποέργα 1, 6, 7 και 8 αφορούν στην προμήθεια και εγκατάσταση απεικονιστικών και ενδοσκοπικών συστημάτων στο Γ.Ν. Κέρκυρας, όπως συστήματα υπερήχων γενικής χρήσης (Ακτινολογικό Τμήμα), Γυναικολογικής (Γυναικολογική Κλινική), Ουρολογικής (Ουρολογική Κλινική) και στη Μονάδα εντατικής Θεραπείας. Προμήθεια Ψηφιακού Ακτινολογικού Συστήματος, Ψηφιοποίηση υπάρχοντος ακτινολογικού και προμήθεια ψηφιακού τροχήλατου φορητού ακτινολογικού. Ενδοσκοπικά συστήματα για την Πνευμονολογική Κλινική και το Γαστρεντερολογικό και ΩΡΛ Τμήμα. Επίσης προμήθεια ενδοσκοπικών πύργων για το ΩΡΛ, Γαστρεντερολογικό Τμήμα και την Πνευμονολογική Κλινική.

Το Υποέργο 2 αφορά: Προμήθεια και εγκατάσταση λοιπού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Αφορά την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για σχεδόν όλα τα τμήματα και κλινικές του Νοσοκομείου ΜΕΘ (κλίνες , γερανός ανύψωσης υπέρβαρων), Μονάδα Τεχνητού Νεφρού (Μηχανήματα αιμοκάθαρσης), Οφθαλμολογικό Τμήμα (Σχισμοειδής λυχνία, Εξεταστική μονάδα, Οθόνη Οπτοτύπων, Green Laser, χειρουργικό μικροσκόπιο, OCT, φορόπτερο, κερατόμετρο κλπ), Αιματολογικό Τμήμα (Αναλυτής Υγρής Χρωματογραφίας, Σύστημα REAL TIME PCR, Αυτόματο Σύστημα Απομόνωσης Γενετικού Υλικού, κ.λ.π.), Καρδιολογική Κλινική (Καρδιογράφοι, Απινιδωτές, Πιεσόμετρα, Τεστ Κοπώσεως), Γαστρεντερολογικό Τμήμα (Διαθερμία, Πλυντήριο Απολύμανσης Ενδοσκοπικών Οργάνων, Συσκευή παροχής CO2 στα χειρουργεία, Χειρουργικές τράπεζες για υπέρβαρους, Κυτταρολογικό Τμήμα (κυτταροφυγόκεντρος επιτραπέζια φυγόκεντρος, σύστημα ανοσοιστοχημείας, αναλυτής κυτταρομετρίας, κλίβανοι. εξοπλισμό για το φυσιοθεραπευτήριο και ΠΙΝ εργοσπιρόμετρο , σπιρόμετρο με διάχυση, δάπεδο εργόμετρο, στατικό ποδήλατο εργομετρικό κτλ.

Το Υποέργο 3 αφορά: Προμήθεια και εγκατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού (κλίνες νοσηλείας με κομοδίνο, καρέκλες συνοδού και καρέκλες αιμοδοσίας) και κινητού που αφορά την προμήθεια δυο επταθέσιων οχημάτων, καθώς και την αναβάθμιση του πληροφορικού συστήματος και του συστήματος αρχειοθέτησης του Νοσοκομείου (Προμήθεια server, Διακοπτών δικτύου και Η/Υ).

Το Υποέργο 4 αφορά: Προμήθεια Οχημάτων για το Γ.Ν. Κέρκυρας.

Το Υποέργο 5 αφορά: Αναβάθμιση και επέκταση του πληροφορικού συστήματος του Γ. Ν. Κέρκυρας.

Σχετικά Άρθρα

Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

otavoice

ΠΔΕ: Συνάντηση για την ψηφιακή μετάβαση, Θ. Βασιλόπουλου με δήμαρχο Αιγιαλείας

otavoice

Εθελοντική δράση συλλογής απορριμμάτων στη Νέα Ιωνία

otavoice

Δήμος Αθηναίων: «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

otavoice

Δ.Ήλιδας: Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Volley Κουρούτας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι

otavoice