OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Μανούρης: Η πόλη θα αλλάξει με έργα και δημοκρατικές διαδικασίες

Μετά από συνεχείς αυτοψίες στους χώρους, ο Δήμαρχος με τις Υπηρεσίες ολοκλήρωσε μία σειρά από επισκέψεις σε χώρους, που τοποθετήθηκαν συστήματα υπόγειων κάδων και σπιτάκια ανακύκλωσης, με τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και την Περιφέρεια Αττικής.

Διαπιστώθηκε, ότι από τον Οκτώβριο του 2023 ο εργολάβος της Περιφέρειας σταμάτησε να αδειάζει τους συγκεκριμένους κάδους, οι οποίοι είχαν μεταβληθεί σε μικρές χωματερές.

Το πρόβλημα που προέκυψε, ανέλαβε να το λύσει ο Δήμος τον Γενάρη με μεγάλες δυσκολίες, αφού δεν διαθέτει όχημα με το σχετικό γερανό – (παπαγαλάκι).

Χρησιμοποιώντας λοιπόν ένα φορτηγό και κάνοντας μία μετασκευή, δώσαμε μία προσωρινή λύση στο πρόβλημα.

Ο Δήμαρχος όμως διαπίστωσε, ότι υπάρχουν σημεία που ακόμα και η εγκατάσταση των υπόγειων κάδων, δεν έχει ολοκληρωθεί ή δεν έχει γίνει σωστά και με πρόχειρες κατασκευές, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των περαστικών, αλλά και για τα παιδιά μας (παράδειγμα η Πλατεία Κυκλάδων και η πλατεία έξω από το 19ο Δημοτικό Σχολείο).
Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή να ξηλωθούν άμεσα οι επικίνδυνες κατασκευές και να αποκατασταθεί ο χώρος.

Διαπίστωσε, ότι και οι επτά θέσεις για τις μελλοντική εγκατάσταση 45 ηλεκτρικών ποδηλάτων, που θα έρθουν στην πόλη μας, δεν αποφασίσθηκαν μετά από σχετική διαβούλευση με τους κατοίκους.
Μετά από διαμαρτυρία συμπολιτών μας στην Πλατεία Κυκλάδων, ο Δήμαρχος μετά από αυτοψία διαπίστωσε, ότι η θέση τοποθέτησης των ποδηλάτων είχε οριστεί μέσα στην πλατεία, καταργώντας έναν χώρο πρασίνου.

Έδωσε άμεσα εντολή για αποκατάσταση του χώρου και άμεση εκκίνηση διαλόγου με τους συμπολίτες μας, προκειμένου να τους εξηγηθεί το εν λόγω εγχείρημα και να έχει τη σύμφωνη γνώμη τους.
Δεσμεύτηκε με σειρά αναπλάσεων πολλών πλατειών με τη βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας, καθώς και της Υπηρεσίας Πρασίνου.

Η διαβούλευση αποτελεί εργαλείο συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν, ώστε ο Δήμος να αποφασίζει λαμβάνοντας υπόψιν όσο τον δυνατόν περισσότερες απόψεις, πριν καταλήξει στην εφαρμογή παρόμοιων σχεδίων.

Η πόλη θα αλλάξει με έργα και δημοκρατικές διαδικασίες.

Σχετικά Άρθρα

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice