OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Στ.Ε: Παρέμβαση Φάνη Σπανού για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και σε αυτό το πλαίσιο ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός παρενέβη αρχικά στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και ακολούθως στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επισημαίνοντας τα ακόλουθα δεδομένα και τις προτάσεις:

– Με δικαστικό αγώνα του νέου φορέα «ΠΕΛ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ», αποφεύχθηκε ο παρανόμως επιχειρηθείς πλειστηριασμός από μεριάς φερόμενου δανειστή του παλαιού φορέα.

– Στην ΠΕΛ είναι τα πάντα πλέον έτοιμα (μελέτες, χρήματα από Περιφέρεια και Κυβέρνση, εργολάβος), ώστε με την έκδοση της οικοδομικής άδειας να ξεκινήσει να κατασκευάζεται ένα τεράστιο αναπτυξιακό έργο, το «μικρό Ελληνικό» του τόπου μας.

– Κατατέθηκε και συζητείται μια πολύ σημαντική -και επί της αρχής θετική και αναγκαία- νομοθετική ρύθμιση, που οριστικά αποσαφηνίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου, με κυριότητα Δημοσίου και μακροχρόνια παραχώρηση στον νέο φορέα.

– Επ’ αυτής της ρύθμισης, ζητήθηκαν και αποφασίστηκαν κρίσιμες βελτιωτικές διορθώσεις, στη λογική της δικαστικής προστασίας του νέου φορέα και του αναπτυξιακού μας εγχειρήματος από αξιώσεις τρίτων που προέρχονται από το παλαιό (προ του 2019) καθεστώς.

«Αναγνωρίζοντας όλα τα ανωτέρω θετικά δεδομένα -τόνισε ο Φάνης Σπανός- θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό να προωθηθεί διαδικασία εκκαθάρισης είτε από τον παλαιό φορέα, είτε από το εποπτεύον Υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε το προϊόν αυτής να μην επιβαρύνει τον νέο φορέα και τους μετόχους του, Δήμο, Περιφέρεια, Επιμελητήριο.

Με απλά λόγια: Ο νέος φορέας και οι μέτοχοί του δεν δημιούργησαν τα χρέη, άρα δεν οφείλουν και βέβαια δεν μπορούν να καλύψουν τα χρέη.

Και για να το συνδέσουμε ιστορικά, είναι η στιγμή να αποκατασταθεί η σοβαρή αυτή πλημμέλεια της -θετικής κατά τα λοιπά- νομοθετικής ρύθμισης των αρχών του 2019, με την οποία δημιουργήθηκε το σημερινό σχήμα. Το είχαμε επισημάνει και τότε, το επαναλαμβάνουμε και τώρα.

Σκοπίμως σε όλα όσα αναφέρω δεν προσωποποιώ καμία απολύτως ενέργεια και πρωτοβουλία.

Για όποιον ενδιαφέρεται η σχετική πληροφορία είναι απόλυτα και δημόσια διαθέσιμη.

Όμως ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα, πρέπει να μας βρίσκει -και μας βρίσκει- απόλυτα ενωμένους και προσηλωμένους στην κοινή στόχευση. Μια νέα σύγχρονη ΠΕΛ, πυλώνα Ανάπτυξης για τη Λαμία, τη Στερεά Ελλάδα, για τη χώρα μας

Σχετικά Άρθρα

Ικανοποίηση Χατζημάρκου για την πριμοδότηση εντοπιότητας σε νησιωτικές περιοχές, στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

otavoice

Σύσκεψη Περιφερειαρχών στα γραφεία της ΕΝΠΕ με Θεοδωρικάκο – Λιβάνιο

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνεργασία με ΙΝΒΙΣ για την προώθηση ψηφιακής καινοτομίας

otavoice

Δ.Χαλκηδόνος: Ολοκληρώθηκε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας

otavoice

Ο Κ. Ασκούνης επισκέφτηκε το “Kallithea Summer Sports Camp”

otavoice

Επιτυχημένη επανεκκίνηση στην ΜΥΔΟΧΑΡΑ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας

otavoice